BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sonec mot børs

Kongsberg Gruppen ASA og det Arendal-baserte selskapet Sonec ASA har undertegnet en intensjonsavtale om å slå sammen sine to produksjonsenheter innen elektronikk, og sammen danne Norges største underleverandør innen forretningsområdet kontraktsproduksjon. Nå sikter Sonec mot børsen.

Øystein Kvistad
24. sep. 1997 - 11:19

- Det nye selskapet blir en del av Kongsberg Defence & Aerospace AS, som modellmessig blir et datterselskap av Sonec, sier administrerende direktør Jan T. Jørgensen i Kongsberg Gruppen ASA til digi.no.

- Vi har nå den siste gjennomgangen av alle forholdene i intensjonsavtalen, og tar sikte på å la de respektive styrene i selskapene ta stilling til en detaljert fusjonsplan i løpet av oktober, forteller Jørgensen.

Det som allerede er klart er at Sonec-sjef Johnny Stenberg skal lede det nye selskapet. Samtidig er det klart at Sonec tar sikte på å søke om notering på Oslo Børs i løpet av 1997.

Det nye selskapet vil kunne få en omsetning på ca. 600 mill. kroner og 500 ansatte. Forutsatt en sammenslåing vil Sonec ASA få to datterselskaper –

Sonec Hisøy AS og Sonec Kongsberg AS. Selskapene vil ha en betydelig kundemasse innen profesjonell elektronikk og begge er involvert i flere store og langsiktige forsvarsprosjekter.

De to enhetene, som er lokalisert på Kongsberg og Arendal, vil fortsette sin virksomhet som selvstendige selskaper, på samme sted som nå og med den samme service overfor sine kunder som i dag.

Det nye selskapet vil kunne få betydelige synergieffekter, særlig innen innkjøp og markedsføring. Dette vil danne grunnlag for ytterligere

konkurransedyktig vekst og lønnsomhet, heter det i selskapenes begrunnelse for den forestående fusjonen.

I de siste årene har det vært en stor vekst innen kontraktsproduksjon av elektronikk, hvor de største selskapene har stått for den vesentligste delen av veksten. Sonec og Kongsberg Gruppen har som målsetting å utvikle selskapet til en av Skandinavias ledende kontraktsprodusenter av profesjonell elektronikk. Det nye selskapet vil ha sterk fokus på utvalgte kundesegmenter som blant annet kommunikasjon, helse, maritime, offshore, sikkerhet og forsvar.

Om fusjonen gjennomføres vil Kongsberg Gruppen motta aksjer i Sonec ASA tilsvarende en eierandel på mellom 40 - 50 prosent. Det vil også bli

inngått en samarbeidsavtale vedrørende produksjon og markedsføring mellom Kongsberg Gruppen og Sonec.

Sonec startet sin virksomhet 1. januar 1997 ved overtagelse av Ericssons elektronikkproduksjon på Hisøy utenfor Arendal. Kongsberg Gruppen har en betydelig elektronikkproduksjon på Kongsberg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.