BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sonera benekter oppkjøpsrykter

Det finske teleselskapet Sonera benekter at det er i ferd med å bli kjøpt av britiske Orange. Orange ble selv overtatt av France Telecom sist uke.

Frode Eriksen
5. juni 2000 - 12:04

- Generelt sett kommenterer vi ikke rykter, men jeg kan si at det ikke foregår samtaler med Sonera, Orange eller KPN. Vi hører om slike fusjonsforsøk daglig, sier talsmann for Sonera, Samppa Seppalae til Dow Jones Newswires.

Ryktene ble fremsatt i The Sunday Business som kunne fortelle at Orange ikke bare var interessert i å kjøpe Sonera men også nederlandske KPN, som for to uker siden inviterte japanske NTT med som 15 prosents eier av KPNs mobilselskap.

Hvis så var tilfelle ville dette skape en mobilgigant verdsatt til nær 1800 milliarder kroner og en solid pan-europeisk konkurrent til Vodafone, som i dag er Europas største mobilselskap etter kjøpet av tyske Mannesmann.

France Telecom kjøpte det britiske mobilselskapet Orange sist uke for 350 milliarder kroner og bestemte samtidig at alle selskapets mobilaktiviteter, inkludert de franske, skulle plasseres i Orange, som skal bli selskapets varemerke på mobiltelefoni heretter.

Finske myndigheter planlegger et ytterligere nedsalg av Sonera-aksjer og hvis nasjonalforsamlingens fullmakt benyttes fullt ut, kan nedsalget bety at staten reduserer sin aksjebeholdning fra 52 til 34 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.