BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sonera diskuterer fusjon med seks

Kommende toppsjef og nåværende mobilsjef i det finske teleselskapet Sonera, Kaj-Erik Relander, bekrefter at selskapet er i fusjonssamtaler med seks mulige selskap, i forbindelse med at den finske staten skal selge seg ned i selskapet.

Frode Eriksen
29. aug. 2000 - 10:45

I et intervju med Financial Times sier Relander at selskapet leter etter en internasjonal partner, og at seks selskap er aktuelle, uten at han vil si mer om hvilke selskap det er. Men avisen mener fire av kandidatene er Deutsche Telekom, France Telecom, Telefonica og Vodafone.

Han tror ikke den finske staten vil selge alle sine 53 prosent i Sonera, men at den nye partneren vil kunne bidra til å redusere eierandelen vesentlig.

Relander bekrefter at interessen for selskapet har økt etter at konsortiet Sonera deltok i vant en av de seks tyske UMTS-mobillisensene. Her vil Sonera også selge seg ned fra 42,8 prosent i dag til nærmere 20 prosent. Soneras fremtidige partner skal hjelpe til med å nå målene om å bli en internasjonal mobilaktør innenfor UMTS, og blant de hjelpemidlene er Soneras internettportal Zed, og krypteringssystemet SmartTrust.

Relander slår imidlertid fast at uansett løsning så vil en handel bli organisert som en fusjon, eller ved utstedelse av nye aksjer og at det trolig vil skje før årsskiftet.

- Regjeringen har tillatt oss å lete etter strategiske muligheter der de kan være villig til å redusere sitt eierskap, sier han.

Sonerasjefen sier også at selskapet vil søke en av de fire UMTS-lisensene i Sverige sammen med andre selskap, men vil neppe delta på eiersiden i flere enn fem. - Vi har nå tre (Finland, Tyskland og Spania), og ser etter mindre andeler i to prosjekter til.

Goldman Sachs og Lehman Brothers skal hjelpe Sonera med å ta riktige beslutninger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.