RESULTATERFINANS

Sonera-sjefen sparket - finsk statsråd går av

Toppsjefen i det finske teleselskapet Sonera har fått sparken av sitt eget styre etter å ha sørget for at hans egen familie fikk kjøpe aksjer i selskapet før børsnoteringen i november. Saken har også medført at den finske samferdselsministeren går av.

Jørgen Christiansen
4. jan. 1999 - 16:12

Soneras konsernsjef Pekka Vennamo ble mandag sparket fra sin stilling i Sonera. Samtidig trakk samferdselsminister Matti Aura seg fra sin stilling.

Bakgrunnen for mannefallet skal være at Pekka Vennamo i forbindelse med emisjonen ved børsnoteringen av Sonera i november, fritt fikk kjøpe så mange aksjer han ønsket. En del av disse aksjene ble siden videresolgt til hans familiemedlemmer.

Vennamo opplyste mandag at han solgte 5.300 aksjer til familiemedlemmer i november.

Verdien på Sonera er mer enn doblet etter at selskapet ble børsnotert.

Til nyhetsbyrået Associated Press sier samferdselsminister Matti Aura at han har forsvart Vennamos eierskap i Sonera, men nå må innrømme at han gjorde en feilvurdering. Aura sier også at han hadde informert Vennamo om at han ikke kunne selge sine aksjer i Sonera uten tillatelse fra hovedaksjonæren (den finske staten).

- Jeg mener at jeg ikke lenger oppfyller de nødvendige kvalifikasjoner for å utføre pliktene som samferdselsminister, uttalte Aura mandag.

Det er ikke kjent hvem som vil overta statsrådposten etter Matti Aura.

Aulas Salin etterfølger Vennamo som toppsjef for Sonera.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.