RESULTATERFINANS

Song bygger mer i Norge

Song Networks vil fordoble antall sentraler i Norge i løpet av det neste året. Nå vil selskapet også angripe mindre byer og tettsteder i Norge.

27. nov. 2003 - 11:44

I en melding fra Song Networks heter det at selskapet intensiverer utbyggingen av sentraler i Sør-Norge. I løpet av de neste månedene vil et stort antall nye sentraler bli installert. Mange av dem på strekningen langs kysten fra Oslo til Stavanger.

    Les også:

- Vi har intensivert vår utbygging av sentraler for å kunne tilby avanserte data- og teletjenester til både private og offentlige virksomheter i Sør-Norge på eget nett. Vi har inngått en rekke avtaler det siste halvåret, og utbyggingen av antall sentraler gjør at vi og våre kunder får full kontroll over leveransen av avanserte data- og teletjenester samtidig som vi bedre kan utvikle våre løsninger i samsvar med våre kunders behov, skriver adm. direktør Ketil Kivedahl i Song Networks.

Song Networks har i dag 70 sentraler, primært i de større byene. Nå etablerer selskapet også sentraler i mindre byer og tettsteder. Målet er at selskapet i utgangen av 2004 skal ha 100 - 200 sentraler i Norge.

- Vi ser en stadig større etterspørsel etter IP-VPN-tjenester og ønske om å bruke dagens fastlinjer til for eksempel IP-telefoni. Som en komplett data- og teleleverandør kan vi tilby en sentralisering av tjenester, ikke minst for bedrifter med flere kontorer i samme region og offentlig sektor. Kommuner kan for eksempel utvikle egne nettløsninger. Det gir dem blant annet mulighet til å kommunisere uten ekstra kostnader mellom de ulike administrasjonene. Gode eksempler på slike løsninger er DDD, Det Digitale Distriktsagder og HID, Høyhastighetsnett i Dalane. I Agder har en fylkeskommune og 18 kommuner gått sammen om å utvikle en felles infrastruktur, for å effektivisere kommunikasjonen, øke sikkerheten og dele på investeringene ved å etablere en moderne kommunikasjonsløsning for skoler, helseinstitusjoner og administrasjon. Det samme er gjort i Dalane, skriver Kivedahl.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.