Song Networks bygger supernett i Norge

Konkurransen mellom bredbåndsaktørene spisser seg til. Nå bygger svenske Song et supernett også i Norge.

Konkurransen mellom bredbåndsaktørene spisser seg til. Nå bygger svenske Song et supernett også i Norge.

Svenske Song Networks lanserte nylig et tilbud til svenske brukere med bredbåndslinjer med en kapasitet på 28 Mbit/sekund. Det er basert på standarden ADSL2+. Nå blir det kjent at Song bygger ut et tilsvarende nett i Norge.

Det betyr at konkurransen mellom bredbåndsaktørene kan spisse seg til ytterligere. Fra før har Telenor, NextGenTel, Catch/Bluecom, UPC og BaneTele egne nett.

Ved årsskiftet skal Song Networks i Norge ha bygd opp et nett på 160 steder som kan nå 300.000 husstander og 60.000 bedrifter med fiber eller ADSL2+. Med ADSL2+ kan Song levere hastigheter opp til ca 28 megabit/s til norske brukere, skriver Teleavisen.

Teknisk sjef Stig Brautaset i Song Norge sier til Teleavisen at selskapet bygger ut DSL i sentrale strøk der de ser en potensiell kundemasse, men også der de i dag leverer sine tjenester over leide linjer fra eksempelvis Telenor.

    Les også:

Ofte er leide linjer nødvendig for å betjene en krevende kunde med flere lokasjoner. Det betyr at mye av inntektene går rett til Telenor, som er eneste aktør i Norge med et komplett nett. Song Networks ønsker derfor å bygge ut flere egne linjer fremfor å leie av Telenor.

Song Networks leverer ingenting direkte til privatmarkedet, men fungerer som grossist, slik at agenter kan pakke og selge sine tjenester sammen med bredbånd fra Song, skriver Teleavisen.

Til toppen