Song Networks reduserer med 100

Svenske Song Networks vil redusere bemanningen med 100 ansatte i Sverige. Mandag gikk også sjefen for selskapets svenske virksomhet, Per Hjortblad av.

I en pressemelding fra Song Networks Holding AB og fungerende konsernsjef og styreleder Ivar Strömberg heter det at nedskjæringene er viktige for at selskapet skal nå sine mål.

Song Networks finnes foruten i Sverige, i Norge, Danmark og Finland og har omtrent 1100 ansatte, hvorav vel 230 i Norge.

Hjortblads avgang som ble varslet i en pressemelding mandag, har vært i sjefsjobben for selskapets svenske virksomhet siden 1999, og vil ifølge selskapet stå i jobben inntil en erstatter er funnet.

- Det trengs noen som vender resultatet, og min lederprofil passer ikke de utfordringer som venter, sier Hjortblad til dagensit.se.

Bakgrunnen for både oppsigelsene og derigjennom lederbyttet er Song Networks elendige halvårstall som ble presentert tidligere i måneden. De viste et halvårsresultat før skatt på 775 millioner svenske kroner, ned fra minus 341 millioner svenske kroner året før, selv med en doblet omsetning, ifølge dagensit.se.
Ketil Kivedahl (45) ble i begynnensen av august tilsatt som administrerende direktør for selskapets norske virksomhet etter Pål E. Vegard.

Til toppen