Song og Telenor fortsetter krigen i Norge

De nye, svenske telesamboerne, Telenor og Song, begraver foreløpig ikke stridsøksen i Norge. - Jeg oppfatter dette kun som interessemotsetninger, sier administrerende direktør Ketil Kivedahl i norske Song Networks.

Telenor måtte denne våren betale Song Networks 15 millioner kroner etter å ha tapt en voldgiftssak. Telenor ble dømt for bevisst å ha trenert konkurrenten med å forsinke innføringen av fast forvalg. Dommen kom før påske og selskapet måtte dekke saksomkostningene.

Men striden mellom de to selskapene er ikke ferdig med voldsgiftsdommen: Song anklager også Telenor Mobil for å ha tilbudt Telenor Bedrift/Business Solutions tjenester til lavere pris enn konkurrentene. Den saken skal prøves i det norske rettssystemet i løpet av året, men administrerende direktør Ketil Kivedahl i norske Song er ikke helt sikker på når saken skal berammes.

Tidligere i dag kom meldingen om at Telenor Business Solutions AB planlegger å hjelpe det børsnoterte, svenske teleselskapet Song Networks Holding AB ut av en lei finansiell knipe. Song får overta kassebeholdningen til Telenor i Sverige på 550 millioner svenske kroner mot at Telenor får en betydelig eierandel i selskapet. Samtidig får Telenor eierskap over et telenett i Sverige og slipper å leie kapasitet fra erkerivalen Telia.

Les også

Administrerende direktør Thomas Franzén i det børsnoterte morselskapet har ikke umiddelbart et svar da digi.no spør hva som skjer med de norske konfliktene, forutsatt at transaksjonen går i boks og at både Songs kreditorer, aksjonærer og obligasjonsinnehavere godtar Telenor-løsningen.

- Bra spørsmål, jeg har ikke umiddelbart et svar på dette, svarer han og returnerer noe senere med følgende uttalelse:

- Inntil det foreligger en endelig avtale og transaksjonen er gått gjennom, er vi separate selskapet som er i konkurranse med hverandre.

Det samme sier informasjonsdirektør Arne Cartridge i Telenor Business Solutions til digi.no.

Den norske Song-virksomheten prøver å tone ned konfliktene:

- Vi finner ikke dette problematisk i det hele tatt, sier Ketil Kivedahl.

- Jeg oppfatter konflikten mer som interessemotsetninger som er i tråd med vår rolle som liten aktør og sammenfallende med andre utfordreraktørers synspunkter. Vi synes at derguleringene innen det norske teleområdet går litt sakte, mens Telenor mener de følger påleggene fra myndighetene. Derfor er dette like mye en kritikk mot myndigheter som for eksempel Post- og teletilsynet, mener Song-sjefen i Norge.

- Voldgiftsdommen er et tilbakelagt stadium, og vi er fortsatt et selvstendig selskap som kommer til å agere deretter, sier han og ønsker ikke å spekulere i hva som vil skje med Song i Norge hvis transaksjonene i Sverige skulle gå i orden ved utgangen av september.

Til toppen