RESULTATERFINANS

Song vil bli kjøpt av Tele2

Styret i Song Networks anbefaler aksjonærene å godta budet fra Tele2. Men nye bud kan komme.

27. sep. 2004 - 10:41

For kort tid siden la danske TDC inn bud på den nordiske teleoperatøren Song Networks. Så la svenske Tele2 inn et høyere bud. Nå anbefaler styret i Song aksjonærene å godta tilbudet fra Tele2, skriver danske Comon.dk.

Det er Tele2 som har lagt inn det høyeste budet på 75 kroner per aksje, mens TDC la inn et bud på 70 kroner per aksje. Det er usikkert hvorvidt TDC vil legge inn et høyere bud. Analytikere har imidlertid sagt at Tele2 har mer å vinne på en fusjon med Song enn TDC, og har anbefalt TDC å droppe videre budgivning.

Styret anbefalte først aksjonærene å takke ja til tilbudet fra TDC. De mente at en fusjon med TDC ville være en god industriell løsning. Men etter at Tele2 la inn bud, så har Song vurdert dette selskapet som en minst like god partner.

Markedsaktørene ser imidlertid ut til å spekulere i at det kommer et nytt bud. Song-aksjen prises i dag til over 80 kroner, fem kroner mer enn budet fra Tele2, ifølge Comon.dk.

Dersom Tele2 klarer å overta Song vil det være et slag i ansiktet for TDC, som hadde ventet å kunne rette opp en svak nordisk posisjonering gjennom oppkjøp. I stedet for å bygge egen organisasjon kan selskapet kjøpe seg flere kunder og større volumer gjennom selskaper som for eks Song.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.