Sony avslører bærbar PlayStation

Sony fortalte tirsdag om PSP, en avansert, Game Boy-lignende spillmaskin. Maskinen kommer under juletreet i 2004.

Sony fortalte tirsdag om PSP, en avansert, Game Boy-lignende spillmaskin. Maskinen kommer under juletreet i 2004.

Sony Computer Entertainment ønsker å ta markedsandeler fra Nintendos største suksess, de håndholdte spillmaskinene Game Boy. Derfor planlegger selskapet å komme med det selskapet kaller en alt-i-ett bærbar underholdningsplattform, PSP, i slutten av 2004. Dette er ti år etter at den første PlayStation-maskinen kom på markedet.

PSP-enheten skal være basert på noe av det mest avanserte Sony kan oppdrive av teknologiske løsninger.

    Les også:

Som lagringsenhet for spillene vil PSP ta i bruk Universal Media Disc (UMD), en løsning utviklet av Sony som består av en 60 mm kassett med optiske plater med en lagringskapasitet på til sammen 1,8 GB. Lagringsenheten skal være enklere og billigere å produsere enn dagens ROM-baserte kassetter.

PSP vil være utstyrt med en 4,5-tommers TFT-skjerm med bakgrunnsbelysning og oppløsning på 480x272 piksler (16:9 widescreen). For å lage 3D-effekter vil enheten ta i bruk kurvede overflater (NURBS) i tillegg til vanlige polygoner. Enheten vil støtte MPEG4 video.

PSP skal være utstyrt med en USB 2.0-port for å kunne koble enheten til andre enheter, for eksempel andre PSP-er, PlayStation 2 og mange andre systemer. I tillegg skal den ha et Memory Stick-grensesnitt, samt støtte nettverksapplikasjoner og trådløse miljøer.

Enheten vil eller ha innebygde stereohøyttalere, lydutgang og oppladbare batterier.

Et PC-basert utviklingsverktøy vil bli stilt til rådighet i løpet av høsten 2003. Dette vil gjøre det mulig for spillprodusenter og andre å forberede produkter for den nye enheten.

- Dette er walkman-en for det 21. århundre, mener Ken Kutaragi, president og administrerende direktør for Sony Computer Entertainment.

Sony vil ikke si noe om pris foreløpig, men det er klart at den - til tross for all den nye funksjonaliteten - ikke kan koste veldig mye mer enn den mest avanserte Game Boy-utgaven på markedet i slutten av 2004. Trolig vil Sony subsidiere salget av enheten - slik Microsoft gjør med Xbox - for å få mange brukere. Da vil inntektene komme fra omsetningen av spill. Sony legger vekt på at UMD-enhetene skal støtte avansert kopibeskyttelsesteknologi.

Til toppen