FORBRUKERTEKNOLOGI

Sony avslørte Playstation 3-prisen

En Sony-leder fortalte nylig i et fransk radiointervju hva spillmaskinen Playstation 3 vil koste i Europa.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. apr. 2006 - 08:15

Sony skal lansere Playstation 3 i november. Spesifikasjonen har lenge vært kjent, men selskapet har ikke sagt noen ting om prisen. Analytikere har derimot ment at maskinen vil bli svært dyr å lage, ikke minst på grunn av den innebygde Blu-ray Disc-spilleren. Analyseselskapet In-Stat har beregnet at det i dag koster mer enn 400 dollar (2430 kroner) å lage en Blu-ray Disc- eller HD DVD-spiller. Denne prisen vil falle raskt fram mot 2010, men trolig ikke så veldig mye innen PlayStation 3 kommer på markedet.

De største utgiftspostene ved produksjonen skal være servobrikkesettet, den optiske pick-up-en, H.264-dekoderen og royalty-kostnadene.

Tradisjonelt har Europa vært sist til å få tilgang på ny spillmaskiner. Denne gangen skal Sony lansere Playstation 3 samtidig både i Japan, Europa og Nord-Amerika. Dessuten er det den europeiske prisen som først er blitt kjent. Dette skriver en rekke nettpublikasjoner, inkludert Forbes.

Ifølge George Fornay, visepresident i Sony Computer Entertainment Europe og president i SCE France, vil Playstation 3 koste mellom 499 og 599 euro, altså mellom 4130 og 4950 kroner. Dette fortalte Fornay i et intervju med den franske radiostasjonen Europe 1 nylig.

Til sammenligning koster Microsofts Xbox 360 i Norge fra omtrent 2400 kroner.

    Les også:

Det som virker helt klart, er at Sony vil selge Playstation 3 med betydelig tap. Dette er penger selskapet vil tjene inn igjen i form av spillsalg, lisensavtaler på ulike teknologier og ikke minst at stor utbredelse av Playstation 3 betyr stor utbredelse Blu-ray Disc-spillere, et format Sony har lagt mye penger og prestisje i. Også her vil selskapet kunne få betydelig lisensinntekter hvis salget av plater virkelig tar av. Situasjonen tilsvarer på mange måter den som oppsto da Sony lanserte Playstation 2. PS2 var med på å bringe DVD-spilleren ut i mange hjem som ikke hadde en slik fra før. I dag har DVD tatt helt over for VHS som medium for film i hjemmene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.