FORBRUKERTEKNOLOGI

Sony bekrefter Playstation 3 utsettelse

Sony bekrefter nå at Playstation blir forsinket, men tror fortsatt at de rekker julehandelen i noen land.

15. mars 2006 - 09:10

Ryktene har gått en stund og nå bekrefter Sony at Playstation 3 vil bli forsinket.

204 millioner enheter av Playstation 1 og Playstation 2 har blitt solgt opp gjennom årene. Spillemaskinen er en av Sonys viktigste produkter både for selskapets inntjening og merkevarebygging.

Selve spillemaskinen blir subsidert og gir isolert sett en negativ inntjening, men Sony tjener gode penger på lisensinntekter fra alle spillene som blir lansert for Playstation. Når kundene venter på en ny utgave har spillsalget en tendens til å falle for de eksisterende plattformene. Forsinkelsen gir også Microsoft bedre tid til å få fotfeste for sin Xbox 360 som allerede er ute på markedet.

Playstation 3 skulle egentlig lanseres til våren, men Sony har nå utsatt lanseringen til november. Selskapet forventer allikevel at de vil rekke å få spillemaskinen ut i butikkene i tide for julesalget i Nord-Amerika og i Japan. Europa og resten av verden må vente til neste år.

Forsinkelsen ble bekreftet av Ken Kutaragi, sjef for Sonys videospill divisjon på en hastig innkalt pressekonferanse, etter at næringslivsaviser i Japan begynte å skrive om forsinkelsene. Kutaragi fortalte at selskapet fortsatt jobber med å ferdigstille kopibeskyttelsesteknologien for Blu-ray Disc, lagringsformatet Playstation 3 vil benytte.

Analytikere som følger Sony, mener at suksessen vil avhenge mer av prisen og spillene som blir tilgjengelige, enn av når Playstation 3 kommer i butikken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.