Sony BMG saksøker antipirat-selskap

Rootkit-skandalen i 2005 plager stadig Sony BMG. Nå går selskapet til sak mot leverandøren.

Sony BMG saksøker antipirat-selskap

November 2005 kom ordet «rootkit» på alles lepper. Det ble da oppdaget at plater fra Sony BMG Music Entertainment inneholdt en DRM-løsning som tok i bruk svært omstridte metoder for å hindre brukerne i å lage ulovlige kopier av musikken på Windows-maskiner.

Plateselskapet forsvarte seg lenge, men måtte betale noen millioner dollar i forlik med flere amerikanske stater.

    Les også:

Nå viser det seg at Sony BMG, som er selskap som eies sammen av Sony og Bertelsmann, har saksøkt The Amergence Group, tidligere kjent som SunnComm International. Det var dette selskapet som utviklet den omstridte kopisperreløsningen MediaMax.

Sony BMG ønsker ifølge Associated Press å få en erstatning på omtrent 12 millioner dollar fra The Amergence Group. Selskapet anklages for uaktsomhet, dårlig forretningsskikk og for brudd på lisensavtalen ved å levere programvare som ikke fungerte som lovet.

I en uttalelse svarer The Amergence Group at det vil sloss mot det selskapet beskriver som uberettiget beskyldninger fra Sony BMG. Selskapet mener også at de tidligere søksmålene mot Sony BMG stort sett dreide seg om Sonys bruk av annen teknologi.

Les mer om: