Sony-boks streamer tv-sendinger over nettet

Sony-boks streamer tv-sendinger over nettet

Sony har lansert LocationFree i Norge. Denne boksen gjør at du kan streame video fra flere kilder via nettet.

Sony LocationFree er en boks beregnet for å koble til for eksempel dekoderen, videoopptakeren eller DVD-spilleren i den ene enden, og Internett i den andre. Dessuten fungerer boksen også som et vanlig basestasjon for WLAN.

Hensikten med dette er at brukeren ved hjelp boksen skal kunne overføre video til en PC eller en PSP via et trådløst nettverk eller Internett. Befinner brukeren seg i samme hus som boksen, er WLAN selvsagt det beste.

LocationFree har to sett med RCA-innganger for tilkobling av videokilder, i tillegg til vanlig RF-inngang for TV-antennen. Den konverterer videostrømmen om til MPEG-4 og streamer dette over WLAN-et eller Internett med en kvalitet som skal være tilpasset den tilgjengelige båndbredden. Den må dog være på mer enn 300 Kbit/s i hver retning.

Brukeren kan motta videostrømmen ved å benytte en spesiell programvare, som også benyttes til å styre enheten. Denne er bare tilgjengelig for Windows 2000 og nyere. Sonys PSP-spillmaskin kan også motta videostrømmen over WLAN, dersom programvaren i den er versjon 2.70 eller nyere.

Brukerne skal ikke være avhengige å ha fast IP-adresse på Internett-forbindelsen. I stedet benyttes en dynamisk DNS-tjeneste som sørger for at programvaren finner fram til LocationFree-boksen over Internett.

Ved å koble videokameraet til LocationFree, kan man også se at alt er som det skal i stua mens man er bortreist.

Enheten skal nå være tilgjengelig hos norske forhandlere. Veiledende pris er 2800 kroner.

Til toppen