Sony endrer trolig PSP-planene

Tilbakemeldinger fra bekymrede spillutviklere vil trolig få Sony til å oppgradere spesifikasjonen for den kommende, bærbare spillmaskinen PSP

Tilbakemeldinger fra bekymrede spillutviklere vil trolig få Sony til å oppgradere spesifikasjonen for den kommende, bærbare spillmaskinen PSP

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) Technology Group har utgitt en presentasjon som avslører flere detaljer om hvordan Sonys kommende Game Boy-konkurrent, PlayStation Portable (PSP), vil fungere. Presentasjonen var inntil nylig tilgjengelig som en PDF-fil på nettstedet til teknologigruppen, men ser nå ut til å være fjernet.

    Les også:

Ifølge GamesIndustry.biz inneholder presentasjonen en grundig beskrivelse av maskinvaren og konseptet rundt PSP.

Flere utviklere har uttrykt bekymring om det begrensede minnet i PSP. Maskinen vil ifølge den opprinnelige spesifikasjonen kun være utstyrt med 8 MB minne, en firedel av det som er tilgjengelig i PlayStation 2.

- PSPer en langt mer imponerende konsoll enn det vi hadde forventet, men mengden av RAM vil definitivt gi oss hodebry, selv på dette tidlige planleggingsnivået, sier en utvikler som arbeider for et stort, japansk spillselskap, til GamesIndustry.biz.

- Hvis de ikke endrer mengden, er jeg sikker på at vi vil finne måter å løse det på - kanskje ved å streame mer data fra platen - det er alltid andre måter å gjøre ting på. Men det vil definitivt gjøre utviklingen mye enklere hvis det var bare noen få ekstra megabytes tilgjengelig.

Foreløpig er det ikke blitt gjort tilgjengelig noe fysisk utviklingssett for PSP-utviklerne. Enkelte tolker dette som at Sony ennå ikke har avgjort alle detaljene rundt PSP-maskinvaren, for eksempel minnemengden. Foreløpig er utviklerne nødt til å benytte emuleringsprogramvare når de skal utvikle spill til PSP, noe som gjør jobben spesielt vanskelig for designerne. Utviklingen av de grunnleggende verktøyene og motoren i spillet skal derimot fungere greit, ifølge utviklerne. Hele systemet er basert på standard biblioteker som gir utviklerne begrenset tilgang til den underliggende maskinvaren.

Sony har tilsynelatende ikke oppgitt noen dato for når utviklerne vil kunne få tilgang til PSP-maskinvaren. Det virker derimot rimelig sikkert at Sony vil vise fram enheten offentlig for første gang under E3-messen som arrangeres i Los Angeles i mai neste år.

Spillmaskinen kommer trolig på markedet først mot slutten av 2004.

Til toppen