BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sony Ericsson har skiftet mening

Xperia X10 får «Gingerbread». Men noen blir nok likevel skuffet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. mars 2011 - 09:38

Sony Ericsson har fått mye kritikk for selskapets manglende evne eller vilje til å tilby Android-oppdateringer til selskapets Xperia X10-modeller. Etter å ha kommet med en Android 2.1-oppdatering i oktober i fjor, kunngjorde selskapet at det ikke ville ta i bruk nyere versjoner av operativsystemet i Xpera X10-modellene.

Nå ser selskapet ut til å ha snudd – i alle fall delvis. I et blogginnlegg som ble utgitt på fredag, skriver Sony Ericssons Rikard Skogberg at selskapet vil tilby en oppdatering til Xperia X10 som innebærer at mobilen vil bli utstyrt med Android 2.3.3 «Gingerbread». Det skal være arbeidet med de nye modellene Xperia PLAY, Xperia arc og Xperia neo som har gjort det enklere for selskapet å utvikle oppdateringen til Xperia X10.

Det er kun Sony Ericssons opprinnelige Xperia X10-modell som skal bli oppdatert til Android 2.3 <i>Bilde: Sony Ericsson</i>
Det er kun Sony Ericssons opprinnelige Xperia X10-modell som skal bli oppdatert til Android 2.3 Bilde: Sony Ericsson

Oppdateringen skal innebære at en del av Sony Ericssons egne programvareløsninger, som ble innført med Xperia X10, vil forsvinne eller slutte å fungere. Dette gjelder blant annet Backup and Restore-klienten, Mediascape, brukergrensesnittet for kameraet og Moxier. En del av disse løsningene vil bli erstattet av standard Android-funksjonalitet.

Ifølge blogginnlegget planlegger Sony Ericsson å gi ut oppdateringen til sommeren, enten i slutten av andre kvartal eller i begynnelsen av tredje.

Skogberg understreker at oppdateringen kun gjelder den store Xperia X10-modellen. Selskapet har ingen planer om å komme med en tilsvarende oppdatering til X10 mini eller mini pro. Heller ikke Xpreria X8 vil bli oppdatert til Android 2.3. Begrunnelsen for dette er begrensede ressurser hos selskapet.

Xperia X10 vil ikke bli oppdatert framtidige versjoner av Android.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.