PERSONLIGTEKNOLOGI

Sony Ericsson kommer med Android-mobil

Alt tyder på at selskapet vil kunngjøre nyheten om få dager.

Høyst uoffisielt bilde av Sony Ericsson Xperia X3
Høyst uoffisielt bilde av Sony Ericsson Xperia X3 Bilde: 3DExport

Sony Ericsson har for lengst kunngjort at selskapet skal tilby mobiler basert på Android-plattformen, men har så langt ikke sagt noe om når.

En ny side på selskapets nettsted tyder på at selskapets første Android-baserte mobil nærmer seg.

Det har lenge gått rykter om en kraftig, Android-basert Sony Ericsson-mobil med kodenavnet Rachael. Det blir antatt at denne mobilen vil få navnet Xperia 3 og at den leveres med blant annet 4 tommers skjerm, 8,1 megapikslers kamera og 1 GHz prosessor.

På den nevnte teaser-siden til Sony Ericsson er det i HTML-koden flere referanser til Rachael-navnet. I tillegg tyder siden på at selskapet vil komme med en stor nyhet, siden selskapet antyder at det kommer til å kryssen grensen «mellom det ekstraordinære og det magiske». Det hele skal skje den 3. november.

Rachael-referanser i HTML-koden til webside på sonyericsson.com.
Rachael-referanser i HTML-koden til webside på sonyericsson.com.

At det faktisk dreier seg om Xperia X3, bekreftes på sett og vis fra flere hold, ikke minst av Tor Björn Minde, som er utviklingssjef i Ericsson, selskapet som sammen med Sony eier Sony Ericsson. Allerede for en uke siden nevner han i en Twitter-melding at Android-mobilen Xperia X3 vil bli annonsert i november.

Høyst uoffisielt bilde av Sony Ericsson Xperia X3
Høyst uoffisielt bilde av Sony Ericsson Xperia X3 Bilde: 3DExport

Flere mobilselskaper som de siste årene har slitt med salget, håper på at Android-plattformen vil bety en ny vår. Motorola har allerede begynt å selge slike mobiler, og tilbakemeldingene fra testere har stort sett vært gode. Dette gjelder ikke minst tester av den kommende Droid-modellen.

Dersom Rachael/Xperia X3 lever opp til ryktene, bør også den kunne bli en hit. Markedet for avanserte smartmobiler vokser fortsatt betydelig, og denne typen mobiler kan selges med høyere marginer enn mange av de enklere og billigere modellene som Sony Ericsson gjerne4 har satset på de siste årene.

Videoen nedenfor skal angivelig demonstrere brukergrensesnittet til Rachael.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.