Sony Ericsson lanserer 3G-walkman

Hittil har 3G-mobiler stort sett bare tilbudt 3G, men nå kommer SonyEricsson med en walkman-modell.

Hittil har 3G-mobiler stort sett bare tilbudt 3G, men nå kommer SonyEricsson med en walkman-modell.

Sony mistet sitt grep på bærbar musikk da de ikke støttet MP3 i sine digitale spillere. iPod regjerer nå suverent. Men på mobilsiden ser Sony Ericsson ut til å ha skaffet seg et hestehodes forsprang. Deres walkman-mobil W800 har fått bedre mottagelse enn Motorolas lenge utsatte iTunes-mobil ROKR. Og nå kommer Sony Ericssons oppgradering.

W800 ble godt likt av vår søsterpublikasjon Dinside, men den hadde ikke støtte for 3G, mobilt bredbånd. Det har W900i. Den har også fått utvidet internt minne til 470 MB og et 2 megapiksel-kamera.

Mobilen minner egentlig mer om Sony Ericssons S700 enn om W800, for den er konstruert som en foldekniv, der tastaturet først blir synlig når det vris ut. Dermed kan forsiden holdes renere, med færre knapper. Når mobilen i tillegg presenteres i hvitt, er det mye som tyder på at kjøperne gjerne skal bli minnet om iPods rene design.

W900 har et hjul på midten, men det er ikke trykkfølsomt som iPodens. Det består egentlig av fire knapper. Mobilen har dessuten mye av den oransje fargen, som Sony Ericsson ser ut til å gjøre til kjennemerke for deres Walkman-mobiler.

Det er fristende å trekke frem et noe slitt uttrykk- og kalle denne mobilen for ”iPod-mobil-døderen”. Sony Ericsson har nemlig forstått at ekstrautstyr også er viktig, og lanserer et eget høyttaler-system tilpasset mobilen, med plass for montering av W900 på midten.

Håpet er at dette skal bli en yndling blant kjøperne. Men W900 frir også til mobiloperatører, som ønsker å få i gang inntektene fra sine 3G-nett. Musikknedlasting til mobil blir sett på som en mulig stor inntektskilde for mobiloperatørene.

Med denne typen mobiler rykker muligheten ett steg nærmere, og det kan inspirere operatørene til å gjøre en ekstra innsats for denne mobilen. Netcom valgte for eksempel i en periode å sponse kameratelefoner mer enn andre telefoner, for å få i gang bruken av MMS.

– Denne første UMTS Walkman-telefonen kombinerer høy nedlastingshastighet med utmerket lydkvalitet og videoavspilling med 30 bilder pr sekund, sier National Account Manager Erik Sandsmark i Sony Ericsson i Norge.

Minnet kan utvides med Memory Stick PRO Duo, som for tiden er tilgjengelig i versjoner med opp til 2GB. Musikkfiler kan lagres i formatene MP3, AAC eller AAC+, MIDI, WAV og XMF. Sanger kan lastes ned fra nettet eller fra CD-er spilt inn på en PC. Støtte for AAC gjør at man kan overføre sanger som er ”rippet” med iTunes, men ikke sanger som er kjøpt på iTunes Music Store, ettersom denne har eget rettighetssystem som Apple ikke deler med andre enn Motorala.

W900i er den første Sony Ericsson-telefonen utstyrt med et bærbart stereo-handsfree-sett av typen HPM-80 med fjernkontroll. Dette gjør at brukeren kan betjene Walkman-spilleren uten å ta den opp av lommen. USB-kabel og Disc2Phone PC-programvare for overføring og administrasjon av musikkfiler er også inkludert i boksen.

Mobilen har også FM-radio. W900i blir tilgjengelig i svart og hvitt i slutten av fjerde kvartal 2005, forhåpentligvis i tide for julesalget.

Til toppen