Sony Ericsson lanserer kameramobil

Sony Ericsson lanserte flere nyheter på en pressekonferanse i dag. Her er de første avsløringene:

Sony Ericsson lanserte flere nyheter på en pressekonferanse i dag. Her er de første avsløringene:

Sony Ericsson Mobile Communications viste ikke frem noen nye telefoner på GSM-messen i Cannes for to uker siden. I dag var det duket for storlansering, men produktene får du likevel ikke se før tidligst under CeBIT-messen i mars.

Under dagens pressekonferanse ved Sony Ericssons Norges-kontor i Asker i dag ble det presentert syv nye produkter: Telefonene P800, Z700, T68i, digitalkameraet CommuniCam, et nytt GPRS PC modem-kort og to nye Bluetooth handsfree-løsninger (en øreplugg og en bilvariant).

De to viktigste produktnyhetene er lanseringen av P800, en multimedia smartphone med innebygget kamera, og Z700 - en mobiltelefon med fareskjerm, Java, Bluetooth, polyfonisk lyd og rask GPRS-tilknytning.

P800 er en tribandtelefon (GSM 900/1800/1900) og kan dermed benyttes i over 160 land. Den leveres med en stor trykksensitiv skjerm (208x320 piksler), innebygget kamera, nettilgang, GSM, GPRS og kjører på den åpne Symbian 7.0-plattformen. Telefonen gjør deg i stand til å laste ned videoklipp, den er utstyrt med kalenderfunksjon, epost, adressebok med inntil 500 oppføringer. Den innebyggede nettleseren gir tilgang til web, iMode og WAP.

Z700 blir kanskje spilltelefonen fremfor noen. Den leveres med Sony-spillene Men in Black og Charlie's Angels (fra filmene, ja). GPRS-telefonen gir deg en vanlig HTML-nettleser og tilgang til WAP og den kommuniserer via Bluetooth med en lang rekke tilleggsutstyr - eksempelvis trådløst kamera og hodesett. Telefonen har de ytre mål 91x50x24 millimeter, veier 95 gram, er dualband (GSM 900 og 1800) og batteriet gir 2,6 til 8 timers taletid (avhengig av bruk) og fra 50 til 200 dagers standby-kapasitet.


Verken priser eller produkter er ennå tilgjengelig. De første demoene skjer under CeBIT-messen i Hannover i mars, deretter kan norske kunder tidligst få kjøpt seg en Z700 eller P800 i tredje kvartal.

T68i er en videreutviklet variant av T68. Den nye modellen, også triband, er den første MMS-telefonen i markedet med fokus på bildebehandling.


Sammen med T68i kan du koble til det digitale kameraet Communicam som kan ta høyoppløselige VGA-bilder. Du kan lagre inntil 200 bilder avhengig av størrelse (mer om dette senere), og displayet på telefonen fungerer som elektronisk kamersøker. Kameraet kan lagre 14 VGA-bilder, eller inntil 200 bilder i QQQVGA-format.

De håndfrie Bluetooth-løsningene som ble presentert i dag er HBH-30, en ny øreplugg som veier 28 gram og har en maksimum standby-tid på fire dager og taletid på fire timer (leveres i andre kvartal), og HCB-30 en håndfriløsning til bilbruk (leveres i Q3). Heller ikke her er prisene klare, men Sony Ericsson lover at de skal bli rimeligere enn dagens Bluetooth-løsninger som er på markedet.

GC75 er et triband GSM datamodem som muligens kan bli en slager blant reisende. Kortet gir tilgang til bedriftsnettet, epostserver og Internett direkte fra laptopen via GPRS, HSCSD eller standard kretssvitsjet data. Type II-kortet gir inntil 57,6 kilobit per sekund overføringshastighet og kommer på markedet i andre kvartal.

Til toppen