Sony Ericsson med avansert kameramobil

Sony Ericsson annonserte i dag flere nye mobiler, blant annet én med et kraftig forbedret kamera.

Sony Ericsson annonserte i dag en rekke nye mobiltelefoner. Mest spennende er K800i, den første av selskapets mobiler som er blitt gitt Sonys Cyber-shot-varemerke.

- Dette er forbeholdt Sonys beste digitalkameraer og er et anerkjent kvalitetsstempel, hevder Erik Sandsmark, National Account Manager i Sony Ericsson i Norge, i en pressemelding.

K800i er en svart 3G-telefon med 64 MB internminne. Minnet kan utvides med Memory Stick Micro minnekort.

Kameraet i mobilen har en oppløsning på 3,2 megapiksler. Det har autofokusfunksjon og leveres med xenon-blits som ikke skal gi røde øyne. Kameraet har dessuten en stabilisator som skal utjevne at brukeren skjelver på hånden under både foto- og videoopptak. Et eget VGA-kamera benyttes til video.

Dessuten er en ny, patentert teknologi som kalles BestPic, inkludert. Denne er utviklet av Sony Ericsson i Lund i Sverige og skal sikre at man alltid fanger det riktige fotoøyeblikket. Når brukeren trykker på utløseknappen, tar kameraet en serie med ni bilder i løpet av et sekund. Samtlige bilder tas i full oppløsning. Bildene skal vises umiddelbart på skjermen, slik at brukeren kan velge det foretrukne bildet.

BestPic-patentet vil også bli lisensiert bort for bruk på Sonys digitalkameraer.

Som en del av et samarbeid med Google, inkluderer mobilen programvare som skal gjøre det enkelt å publisere bilder i en blogg rett fra telefonen.

Mobilen har ellers radio og musikkspiller med støtte for MP3, AAC, AAC+ og eAAC+, nettleser med støtte for RSS-feeder og mobile Google-søk. Den støtter push-basert e-post (P-IMAP), Bluetooth 2.0 og IrDA.

Skjermen er på 2 tommer med QVGA-oppløsning og støtte for 262.000 farger.

Mobilen leveres med USB-kabel, stereo handsfree og Windows-programvare. Den veier 115 gram og måler 106 x 47 x 18 (22) mm. Taletiden er oppgitt til 7 timer og 2,5 timer for henholdsvis GSM og UMTS. Standbytiden er på inntil 350 timer.

De øvrige av dagens mobilnyheter fra Sony Ericsson er langt mindre oppsiktsvekkende, men omfatter blant annet en enklere Walkman-telefon (W300i) og tre kameramobiler med variende utstyr (K510i, Z530i og K310i). Dessuten kommer en enklere utgave av K800i, som får navnet K790i. Denne mangler støtte for UMTS, men har i stedet Edge-støtte. Dessuten har den ikke eget kamera for video.

Alle de nye modellene vil komme på markedet i løpet av andre kvartal av 2006.

Til toppen