BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sony Ericsson med ny toppmodell

Det har lenge vært ventet at Sony Ericsson skulle komme med en ny toppmodell. I dag kom annonseringen av P990.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. okt. 2005 - 11:05

Sony Ericsson annonserte i dag selskapets neste generasjon smarttelefon, P990, en ny toppmodell med støtte for 3G og WLAN (802.11b). Den vil være utstyrt med 2 megapikslers kamera med lys og autofokus, samt et fullt QWERTY-tastatur som kan skjules bak en klaff.

Ifølge Sony Ericsson skal den nye mobilen bli den første på markedet med støtte for Symbian OS version 9.1 og programvareplattformen UIQ 3. Telefonen skal komme i salg første kvartal av 2006. Blant nyhetene er støtte for fleroppgavedrift (multitasking), slik at brukeren kan surfe på nettet, sende og ta imot e-post samtidig som man snakker i telefonen. Andre nye funksjoner omfatter automatisk tidssonetilpasning i kalenderen og oppdatert programvare for PC-synkronisering. Mobilen vil være utstyrt Opera 8-nettleseren og skal støtte alle større klienter for "push e-mail".

Skjermen skal ha QVGA-oppløsning (240x320 piksler) med støtte for 262.000 farger. Den er trykkfølsom og måler 2,8 tommer.

    Les også:

Det innebygde minne som er tilgjengelig for brukeren er på opptil 80 MB. I tillegg vil mobilen leveres med et Memory Stick PRO Duo-kort på 64 MB, hvor en VPN-klient og en testutgave av et antivirusprogram skal være forhåndsinstallert. Memory Stick PRO Duo skal finnes med opptil 4 GB lagringsplass når P990 kommer.

Sony Ericsson oppgir at selskapet annonserer P990 nå, for å gjøre det mulig for programvareutviklere å klargjøre og sertifisere løsninger i tide til lanseringen. Utviklerne skal kunne programmere i C++ eller Java. Mobilen bygger på Java Platform 3 (JP-3) og støtter ifølge selskapet fire nye Java Specification Requests (JSR), inkludert Web Services (JSR-172).

Mobilens mål skal være 114 x 57 x 25 mm, mens vekten er oppgitt til å være 155 gram.

Annen funksjonalitet som er følger med, inkluderer støtte for Bluetooth, IrDA, lading over USB, videotelefoni, mediespiller, FM-radio med RDS, redigeringsverktøy for Microsoft Word- og Excel-dokumenter, synkronisering via SyncML og "flight mode" med mulighet for WLAN.

De som derimot hadde ventet seg innebygd GPS-støtte, ser ut til å måtte bli skuffet. Rykter om slik støtte ble presentert tidlig i sommer. Men det er ingenting i Sony Ericssons spesifikasjon som tilsier at slik funksjonalitet er inkludert.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.