Sony Ericsson med nye leveringsproblemer

Tomme hyller mens kundene står i kø for å kjøpe toppmodell.

Sony Ericsson med nye leveringsproblemer

Tomme hyller mens kundene står i kø for å kjøpe toppmodell.

Sony Ericsson sliter med å forsyne butikkene med nok eksemplarer av toppmodellen Xperia X1. Selskapet greier rett og slett ikke å produsere nok. Dette er trist for selskapet som i det siste har hatt stor nedgang i inntektene, slik at 2000 ansatte måtte gå i sommer.

Det er typisk at det er de mest avanserte modellene av mobiltelefoner og annen elektronikk selges mest størst marginer. Nå er etterspørselen etter Windows-mobilen Xperia X1 høy, men Sony Ericsson greier ikke å fylle hyllene på grunn av en mangel på visse materialer. Dette begrenser produksjonsvolumet, forteller Gustav Brusewitz til Ny Teknik.

Men Brusewitz vil ikke si noe om hvilke komponenter det dreier seg om, eller om problemene er knyttet til taiwanske HTC, som har samarbeidet med Sony Ericsson om utvikling og produksjon av denne mobilen.

Sony Ericsson har også tidligere opplevd leveringsproblemer for selskapets mest avanserte mobiler. I 2005 slet selskapet med å levere både W800 og toppmodellen P910.

Brusewitz lover dog at neste leveranse av mobilen til det nordiske markedet vil skje i løpet av de nærmeste dagene. Samtidig skal mobilen lanseres i en rekke nye land i Europa og Asia i løpet av november.

    Les også:

Til toppen