BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sony Ericsson mot forsinkelse

Ericsson skulle berge sin gjenværende posisjon i mobiltelefonmarkedet gjennom et samarbeid med japanske Sony. Men ikke bare Ericsson sliter med mobiltrøbbel.

Frode Eriksen
20. aug. 2001 - 15:16

Sonys problem er at at selskapet taper penger på grunn av kvaliteten på egne mobiltelefoner. I to omganger er mange tusen mobiltelefoner kalt tilbake på grunn av batteri- og programvarefeil.

Dette har ført til forsinkelser i den fusjonsprosessen som Sony og Ericsson skulle foreta for sin nye felles mobilvirksomhet med sete i London, skriver AFX.

Det var i forbindelse med kvartalspresentasjonen til Ericsson i april at planene om samarbeid med Sony ble kjent. De to selskapene skulle samarbeide om utvikling, design og salg med utgangspunkt i et nytt felleseid mobilselskap. Ericsson skulle bidra med teknologi, mens Sonys bidrag var kompetanse om design, salg og markedsføring.

Vision siterer AFX på at Sony, som nå selv tapte 2,5 milliarder svenske kroner i første fiskale kvartal på grunn av dårlig kvalitet på mobiltelefonene, har vært nødt til å konsentrere seg om disse før fusjonen med Ericsson. Dette er fulgt opp av japanke aviser, der historien har vært at Sonys dårlige resultat fører til forsinket fusjon med Ericsson.

I Ericsson sier en imidlertid at alt går etter planen, som er at første del av det nye selskapet skal være klar i starten på oktober, sier pressetalskvinne i Ericsson, Åse Lindskog.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.