Sony Ericsson over magisk grense

Mobilprodusenten Sony Ericsson har endelig nådd balansemålet på 7 millioner solgte telefoner i kvartalet, og tjener dermed penger.

Mobilprodusenten Sony Ericsson har endelig nådd balansemålet på 7 millioner solgte telefoner i kvartalet, og tjener dermed penger.


Omsetningen øker kraftig for Sony Ericsson, takket være enorm suksess for selskapets nye kameratelefoner, spesielt modellen T610. Antall solgte telefoner økte med 42 prosent til 7,1 millioner enheter fra tredje kvartal i fjor til samme periode i år.

    Les også:

Sony Ericsson har tidligere uttalt at selskapet må selge anslagsvis syv millioner enheter i kvartalet for å tjene penger, og nå viser det seg at det har vært et riktig anslag.

Omsetningen i kvartalet endte på 1,3 milliarder euro, noe som gir Sony Ericsson et resultat før skatt på 39 millioner euro i tredje kvartal, mot minus 116 millioner samme kvartal i fjor. I andre kvartal i år var det også minus, med minus 102 millioner euro.

Selskapet gjentar nå tidligere målsettinger om å gå i pluss i andre halvår som helhet, selv om det skal bli vanskelig å opprettholde samme lønnsomhet i fjerde som i tredje kvartal. Årsaken til dette oppgis å være en forventet økning i andelen lavprismodeller i salgsmiksen.

Foruten en sterk økning i etterspørselen etter Sony Ericssons bildetelefoner, viser selskapet til at lønnsomheten nå bedres som følge av mer effektiv drift og ditto logistikk. Dessuten selger Sony Ericssons produkter for tiden spesielt godt i det viktige japanske markedet.

Alt i alt opplever Sony Ericsson en økning i leveransene til Japan på 130 prosent fra tredje kvartal i fjor til samme periode i år, samtidig som selskapets tilsvarende økning i det europeiske GSM-markedet er på 73 prosent.

I morgen legger markedsleder Nokia frem sine kvartalstall, noe som blir svært viktig for utviklingen på verdens børser.

Til toppen