Sony Ericsson satser på Windows Mobile

Sony Ericssons nyeste Smartphone fylles med «alt» og kjører Windows.

Sony Ericsson satser på Windows Mobile

Sony Ericssons nyeste Smartphone fylles med «alt» og kjører Windows.

Sony Ericsson kunngjorde i går kveld, i forbindelse med Mobile World Congress 2008 som arrangeres denne uken, at selskapet vil lansere en ny, avansert serie med mobiler senere i år. Den første modellen i den nye Xperia-serien ser ut til å bli svært godt utstyrt, men kommer først i andre halvdel av 2008.

Den nye smarttelefonen heter Xperia X1 og er den første fra selskapet som er basert på Microsofts Windows Mobile.

- Gjennom å samarbeide med Microsoft om X1 har vi kunnet kombinere vår ledende rolle innenfor attraktive forbrukerprodukter med Windows Mobiles produktivitetsløsninger. Resultatet er en sømløs kombinasjon av mobil webkommunikasjon og multimedieunderholdning med en særegen design, sier Rikko Sakaguchi i Sony Ericsson i en pressemelding.

Xperia X1 leveres med en 3-tommers, berøringsskjerm med oppløsning på 800 X 480 punkter. Den har riktignok bare med støtte for 65.536 farger, men dette bør likevel være tilstrekkelig for de fleste bruksområder.

Mobilen kjennetegnes av et uttrekkbart QWERTY-tastatur som vanligvis er skjult under skjermen.

En interessant nyhet er brukergrensesnittet som kan deles inn i ni paneler som gir tilgang til ulike typer funksjonalitet, inkludert web, multimedia og bildevisning.

På kommunikasjonssiden har Xperia støtte for Turbo-3G i begge retninger (både HSDPA og HSUPA). Nedlastingshastigheten skal være på inntil 3,6 megabits per sekund. Den maksimale opplastingshastigheten er ikke oppgitt.

Mobilen har også støtte for WLAN og Bluetooth, i tillegg til aGPS (Assisted Global Positioning System) og navigasjon. Kameraet har en oppløsning på 3,2 megapiksler og fotolys.

X1-mobilen skal ha opptil 400 megabytes med ledig lagringskapasitet internt, men støtter i tillegg minnekort av typen Memory Stick Micro (M2).

Mobilen skal ha en vekt på 145 gram og dimensjonene 110 x 17 x 53 millimeter.

(Les videre under bildet).

Sony Ericsson avduket i går også flere andre produkter. Dette inkluderer HSPA-kortene EC400 og EC400g for PC-er, som støtter neste generasjons HSDPA, i tillegg til HSUPA. Det betyr raskere ned- og opplasting, med en maksimal nedstrømshastighet på 7,2 megabits per sekund og en maksimal oppstrømshastighet på 2,0 megabits per sekund. Kortene er i formfaktoren ExpressCard/34. EC400g har i tillegg til HSPA-egenskapene, også innebygd GPS-mottaker. Kortene støtter også 3G, Edge og GPRS. De kommer på markedet til sommeren.

De andre nyhetene inkluderer to andre mobiler med berøringsskjerm, G700 og G900, som er basert på Symbian OS og brukergrensesnittet UIQ. De leveres med Opera Mobile. I tillegg ble Cyber-shot-mobilene C702i og C902i avduket, sammen med Walkman-mobilen W980i som har 8 gigabytes med intern lagringsplass. Også disse mobile skal komme på markedet senere i år.

Til toppen