BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sony Ericssons flaggskip forsinkes tre måneder

Sony Ericssons kommende datatelefon, P800, kommer neppe i handelen før rundt årsskiftet - tre måneder senere enn opprinnelig lovet.

17. sep. 2002 - 12:17
Sony P800. <i>Foto: Sony</i>
Sony P800. Foto: Sony

SonyEricssons P800 skulle ha kommet i butikkene nå i september. Nå viser det seg at supertelefonen, som blant annet kommer med trykkfølsom skjerm og kamera, neppe blir å få kjøpt her hjemme før om tre måneders tid - nærmere bestemt rundt nyttår.

Ifølge svenske Dagens Industri kan forsinkelsen ha sammenheng med flyttingen av produksjonen fra Sverige til en Sony-fabrikk i Frankrike, men det kan produktmarkedssjef Per Alksten i Sony Ericsson verken bekrefte eller avkrefte overfor avisen.

- P800 kommer i salg i enkelte markeder en gang i fjerde kvartal, tror Alksten, men til Sverige kommer den først rundt årsskiftet. Uansett blir det ikke snakk om noe betydelig volumsalg før første kvartal neste år, sier Peter Bodor ved Sony Ericssons informasjonsavdeling til DI.

Det var stilt enorme forventninger til partnerskapet mellom Sony og Ericsson, men foreløpig har det ikke resultert i den store oppturen for noen av partene: Det svensk-japanske selskapet taper markedsandeler - ned fra 6,4 prosent til 5,4 prosent fra forrige kvartal til det siste.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.