Sony Ericssons kameratelefon ytterligere forsinket

Sony Ericsson nye topptelefon P800 skulle vært i salg i september, men nå mister selskapet det viktige julesalget.

Det går ofte lang tid mellom når mobiltelefon vises frem for første gang og når de faktiske kommer i salg, men P800 begynner å nærme seg en rekord.

Les også

P800 er en kombinasjon av en mobiltelefon og lomme-maskin (PDA) og vil med sin store trykkfølsomme fargeskjerm og kamera bli Sony Ericssons toppmodell. Selskapet var derfor stolte da man viste frem telefonen for første gang i mars i år, men nå er salget av telefonen nok en gang utsatt. Kanskje kommer ikke toppmodellen i salg før i februar, altså nesten et år etter at den ble vist for første gang. Dermed mister Sony Ericsson det viktige julesalget i de fleste land.


Forsinkelsene kan bidra til at Sony Ericsson taper ytterligere markedsandeler til de andre store leverandørene som for tiden øker sine andeler.

Forsinkelsen er den andre store for norske kunder. Den billigere T300 er i salg i andre land, men Sony Ericsson har ikke prioritert Norge.

Det er bare i Sverige, De arabiske emirater og Hellas telefonen blir lansert neste uke, forteller selskapet til Reuters. Selskapet forklarer dette noe vagt med at det er i disse landene man har "service sentere". Tidligere har forsinkelsene vært knyttet til Sony Ericssons massive nedskjæringer og flyttingen av produksjonen til utlandet. Produksjonen av P800 skal foregå i Frankrike,

Til toppen