Sony Ericssson skal lage Android-mobiler

Stadig flere teknologiselskaper ønsker å støtte Googles mobilplattform.

Sony Ericssson skal lage Android-mobiler

Stadig flere teknologiselskaper ønsker å støtte Googles mobilplattform.

Google lanserte denne høsten Android, et Linux-basert operativsystem og plattform for mobiltelefoner. Foreløpig er det bare blitt lansert én mobiltelefon basert på Android, men flere skal komme tidlig på nyåret.

Formelt sorterer Android nå under Open Handset Alliance, en gruppe med teknologi- og mobilaktører. Allerede fra starten av var flere mobilleverandører av betydning medlemmer, men to av de største, Nokia og Sony Ericsson, var blant unntakene.

Dennen uken kunngjorde Open Handset Alliance at gruppen har fått 14 nye medlemmer. Dette AKM Semiconductor, ARM, Asus, Atheros Communications, Borqs, Ericsson, Garmin , Huawei Technologies, Omron Software, Softbank Mobile, Sony Ericsson, Teleca, Toshiba og Vodafone.

De nye medlemmene vil enten rulle ut Android-kompatible enheter, bidra med viktig kode til Android Open Source Project eller støtte økosystemet gjennom produkter og tjenester.

Blant de mest interessante kunngjøringene i den forbindelse, er uttalelsene fra Ericsson og Sony Ericsson.

- Ericsson Mobile Platforms vil støtte Android på utvalgte plattformer, både med eksterne applikasjonsprosessorer og med integrerte løsninger. Denne støtten vil inkludere nødvendig kjernekode, drivere og kode for modemgrensesnitt i Android Open Source Project, og den vil bli tilgjengelig fra og med midten av 2009, sier Robert Puskaric, sjef for Ericsson Mobile Platforms, i en pressemelding.

Ericsson Mobile Platforms leverer mye av teknologien som finnes inne i mobiltelefoner fra blant annet Sony Ericsson.

- Sony Ericsson er begeistret over å annonsere sitt medlemsskap i Open Handset Alliance og bekrefter dets hensikt om å utvikle et håndsett basert på Android-plattformen, sier Rikko Sakaguchi, sjef for Creation and Development i Sony Ericsson, i en pressemelding.

Ifølge Sakaguchi vil selskapet ta med seg erfaringene det har fra konsumentfokuserte multimedie-håndsett til alliansen.

- Sony Ericsson støtter sterkt åpne operativsystemer og vi mener Open Handset Alliance tilbyr en spennende mulighet for en ny og unik brukeropplevelse som bare Sony Ericsson kan levere, sier Sakaguchi.

Av de store smarttelefonleverandørene er det nå bare Nokia, RIM og Apple som ikke er medlem av Android Open Source Project. Alle disse tre selskapene har egne plattformer de bygger produktene på, men Nokia har i alle fall tidligere ikke vært helt avvisende til å bli med i Open Handset Alliance.

Til toppen