BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sony går for Symbian

Den japanske elektronikkgiganten Sony vil lisensiere Symbian som programvareplattform til bruk i sine trådløse kommunikasjonsenheter.

26. apr. 2000 - 13:05

Symbian, som eies av Ericsson, Matsushita, Motorola, Nokia og Psion, utvikler og lisensierer programvareverktøy for trådløse "infokom-enheter".

Selskapet, som opprinnelig var programvaredivisjonen til britiske Psion, arbeider for å etablere en industristandard for mobile kommunikasjonsterminaler basert på sitt operativsystem Epoc.

Støtten fra Sony kommer slik sett som et kjærkomment pust i ryggen for Symbian som nylig måtte se i øynene at Microsoft nå begynner å sette inn sine massive FoU- og markedsføringsmuskler for fullt innen trådløse systemer.

Ifølge Financial Times steg Psion-aksjen kraftig - opp til til 33 pund - etter Sony-annonseringen, men falt så tilbake til 31,70 pund.

Les mer om Symbian og Epoc via pekerne nedenfor.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.