JUSS OG SAMFUNN

Sony-hackere truer med kino-terror

– Publikum kan vente seg en «bitter skjebne».

En sikkerhetsvakt står ved inngangen til en kino i Los Angeles i USA under premieren til filmen «The Interview» den 11. desember.
En sikkerhetsvakt står ved inngangen til en kino i Los Angeles i USA under premieren til filmen «The Interview» den 11. desember. Bilde: Kevork Djansezian/Reuters/NTB scanpix
17. des. 2014 - 07:45

Hackerne som gikk løs på datasystemene til Sony Pictures, truer tilsynelatende med å angripe kinopublikummet til den kommende filmen The Interview, melder flere medier.

Filmen The Interview handler om en talkshow-vert som hyres av CIA for å ta livet av Nord-Koreas leder Kim Jong Un.

Les også: Sony i tjenestenektangrep mot fildelere

I en beskjed som er signert Guardians of Peace, som er et navn Sony-hackerne har brukt i andre sammenhenger, sies det at filmens publikum vil bli stilt overfor «en bitter skjebne». I beskjeden refereres det også til terrorangrepet i USA den 11. september 2001.

– Vi vil tydelig vise dere, akkurat når The Interview vises og på disse stedene, inkludert på premieren, hvilken bitter skjebne de som søker moro i terror, vil bli dømt til, står det i starten av beskjeden som er sendt til journalister, ifølge nettsiden The Verge.

– Verden vil bli full av frykt. Husk 11. september 2001. Hva enn som skjer i de kommende dagene skjer som følge av grådigheten Sony Pictures Entertainment. Hele verden vil fordømme Sony, står det videre i beskjeden.

Amerikanske sikkerhetsbyrået etterforsker trusselen, men har så langt ikke sett noen reelle tegn på aktiv handling, sier amerikanske tjenestemenn.

Mer bakgrunn: Datainnbrudd hos Sony Pictures

I beskjeden er det også en link til data som tilsynelatende ser ut til å være e-post-arkivet til leder i Sony Pictures, Michael Lynton, ifølge nettsiden Recode.

Den 24. november gikk hackere til angrep på Sonys interne systemer og hevdet å ha fått tilgang til 100 terabyte med data. (©NTB)

Les også: – Elendig sikkerhet hos Sony

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.