ANALYSER

Sony har festet grepet hos NetCom

Kundene velger langt fra bare Apple- og Samsung-mobiler lenger.

Sony har oppnådd en viss popularitet med selskapet vannavstøtende smartmobiler, slik som denne Xperia Z3+-modellen.
Sony har oppnådd en viss popularitet med selskapet vannavstøtende smartmobiler, slik som denne Xperia Z3+-modellen. Bilde: Sony Mobile
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. sep. 2015 - 08:24

Sommeren er nok ikke tiden for de helt store endringene i smartmobilmarkedet. Topplisten for august, som NetCom kom med denne uken, viser små endringer siden juli.

Bortsett fra nykommeren Sony Xperia M4 Aqua på tiende plass, er det rokaden mellom Apple iPhone 6 og iPhone 5S som utgjør den største forandringen.

Leste du denne? Nå fungerer Android Wear med iPhone 

Sony

Det er likevel interessant å se at Sony fortsetter å ha flere modeller inne på listen – nå hele fire modeller, hvorav én modell var mer etterspurt hos NetCom enn iPhone 5S.

Tidligere har listen ofte vært nesten totalt dominert av Apple- og Samsung-modeller, kanskje med én eller to mobiler fra andre leverandører. Økt etterspørsel etter mobiler fra andre leverandører enn de to markedslederne vil være sunt for markedet, hvor mange av de tradisjonelle leverandørene sliter med økonomiske problemer.

Om en uke er det ventet at Apple vil lansere oppgraderte iPhone-modeller, noe som nesten garantert vil øke selskapets smartmobilsalg ytterligere i de kommende månedene.

Les også: iPhone 6 fortsatt en bestselger hos Netcom 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.