Sony kaller tilbake mange tusen PC-er

Overoppheting i en håndfull bærbare PC-er kan føre til enorme kostnader for Sony.

Sony kaller tilbake mange tusen PC-er

Overoppheting i en håndfull bærbare PC-er kan føre til enorme kostnader for Sony.

Et ledningsproblem i flere av Sonys bærbare Vaio-PC-er kan føre til overoppheting. Det skriver Sony i en melding på selskapets amerikanske nettsted.

Problemet skyldes enten feilplasserte ledninger nær et beslag eller hengsel, eller skruer som har forskjøvet seg inne i hengselet. Dette kan skape en kortslutning som fører til lokal overoppheting.

Sony skal ifølge News.com ha registrert 15 tilfeller av slik overoppheting, men har nå satt i gang et frivillig program hvor eiere av de berørte modellene kan få sjekket om deres maskiner blir for varme. Ingen av de registrerte tilfellene skal ha ført til brann.

Ifølge Sony er det snakk om Vaio-modeller i de relativt dyre seriene VGN-TZ100, VGN-TZ200, VGN-TZ300 og VGN-TZ2000, som er blitt solgt mellom juli i 2007 og august i år. Det er uklart om noen norske brukere er berørt, det selges svært få Vaio-maskiner i Norge.

Det betyr ikke at dette ikke kan bli en stor kostnad for Sony. Dersom alle eierne ønsker det, vil Sony måtte inspisere i alt 438.000 maskiner, og om nødvendig, reparere maskinene på kontoret eller hjemme hos eierne. Eventuelt kan maskinene sendes til et av Sonys servicesentre.

Så sent som i 2006 kalte Sony tilbake minst 7 millioner PC-batterier etter tilfeller av brann.

    Les også:

Til toppen