Sony klar for håndholdt

Med sin nye håndholdte datamaskin, CLIE, vil Sony styrke Palms posisjon i markedet og skape problemer for Microsofts planer.

I følge Wall Street Journal vil Sony i dag annonsere at deres håndholdte datamaskin, Sony CLIE, vil være klar for salg i slutten av september og vil ha en startpris på $399. Enheten er et samarbeid mellom Sony, som har laget enheten, og Palm, som har laget programvaren.

CLIE er Sonys forsøk på å tiltrekke en ny gruppe brukere ved å utvide bruksområdet til å også være multimedia i tillegg til rene planleggerfunksjoner. Forkortelsen CLIE står for Communication, Linkage for Information and Entertainment.

Som Palms største modeller kommer denne standard med 8 MB RAM, men har i tillegg egne programmer for bildefremvisning og videoavspilling - PictureGear og gMedia. Det er også en innebygget port som støtter Sonys memorystick for lagring av forskjellige filer, og ting som GSM-telefon og GPS. Som strømkilde bruker CLIE et innebygget litium-ion batteri.

- Vi ønsket å ta håndholdte enheter til en ny type brukere og reposisjonere oss mer som en underholdningsplatform. Dette er mer et livsstilsprodukt og vil ta håndholdte datamaskiner bort fra det å være kun en planlegger, sier Russel Paik, Sonys visepresident på håndholdte produkter, til avisen.

Russel Paik sier videre at han tror at enheten, selv om den vil være en av de dyrere på markedet, vil gjøre suksess siden den tilbyr en del nye tjenester som forbrukerene er interessert i. Han legger til at Sony antakelig vis vil starte en større kampanje for å få opp interessen for produktet.

Microsoft på sin side ser antakelig vis på Sonys nye maskin som et problem. De prøvde tidligere å få med så mange samarbeidspartnere som mulig til Pocket PC, og at en så stor produsent som Sony velger Palm er ikke gode nyheter. Palm OS dominerer allerede markedet over håndhodlte datamaskiner med nesten 80%, og med Sony på laget er alt gjort klart for å ta enda større andeler.

Til toppen