Sony klar med Palm til sommeren

Under PalmSource-konferansen i Tokyo denne uken avslørte Sony at selskapet til sommeren vil lansere en håndtholdt PC basert på operativsystemet Palm OS.

Under PalmSource-konferansen i Tokyo denne uken avslørte Sony at selskapet til sommeren vil lansere en håndtholdt PC basert på operativsystemet Palm OS.

Sonys Palm-utgave er resultatet av samarbeidsavtalen selskapet inngikk med Palm Computing Inc. i midten av november i år om å utvikle neste generasjon av Palm-plattformen.

Den første Palm OS-baserte Sony-modellen vil ventelig gjøre sin kommersielle debut sommeren 2000, skriver Asia BizTech.

Ifølge Sony vil selskapets første Palm støtte "Memory Stick" - Sonys kompakte opptaksmedium - foruten ymse audiovisuelle funksjoner. På lengre sikt planlegger Sony å videreutvikle sine opptaksløsninger for Palm til også å inkludere kopibeskyttelse. I tillegg er målet å utvikle enheter med funksjoner for video og mobiltelefoni.

Det ligger i kortene at Sonys Palm-modeller skal kunne laste ned musikk- og videoinnhold direkte fra nettet.

Her hjemme ble det i dag klart at Itegra AS skal distribuere Palm Computings håndholdte PC-er.

Itegra AS har i dag cirka 20 personer som skal jobbe med aktiviteter knyttet til Palm.

Palm Computing er et datterselskap av 3Com, og har i dag mer enn fire millioner kunder. Det er tall som gjør Palm til verdens ledende plattform for håndholdte PC-er. Produktfamilien inkluderer Palm III, Palm IIIe, Palm IIIx, Palm V og den trådløse Palm VII. I tillegg finnes det en rekke produkter fra Palm Computings strategiske partnere som IBM WorkPad PC Companion, Franklin-Covey Electronic DayPlanner, Handspring, Symbol SPT 1500 med innebygd strekleser og pdQ Smartphone fra QUALCOMM.

Og snart står både Sony og Nokia også på lista.

I skrivende stund finnes det i dag mer enn 23.000 registrerte utviklere som lager program- og maskinvareløsninger for Palm.

Til toppen