Sony klargjør TV-er med MPEG4-dekoder

Sony annonserte i dag at flere TV-modeller med innebygd støtte for digital kringkasting.

Sony klargjør TV-er med MPEG4-dekoder

Det norske, digitale bakkenettet åpnet i Rogaland i helgen. Foreløpig er utvalget av egnede dekodere begrenset til én modell fra Grundig, men flere er underveis. I tillegg er det blitt lovet TV-modeller med innebygd dekoder.

Sony annonserte i dag at selskapet i oktober kommer med en serie LCD-TV-er som har innebygd MPEG4-dekoder med støtte for HDTV. TV-ene skal derfor kunne kobles direkte til det digitale bakkenettet.

Produktsjef i Sony Norge, Kjell Ove Marienborg, sier likevel til digi.no at TV-ene ennå ikke er blitt godkjent av RiksTV ennå, men at dette har topp prioritet fra selskapets side. Han mener det uansett kun vil være programvareendringer som må gjøres.

I tillegg til å støtte DVB-T (Digital Video Broadcasting - Terrestrial), digital TV-kringkasting over et bakkenett, støtter apparatene også DVB-C (Digital Video Broadcasting - Cable), digital TV-kringkasting over kabel. Marienborg forteller at Sony Norge dessuten er i en prosess med Canal Digital om å støtte også deres sendinger med disse TV-ene. TV-ene må da utstyres med en CAM (Conditional Access Modul) og programkort.

I begge tilfeller slipper brukerne å ha en ekstern dekoder i tillegg til TV-en.

De nye TV-ene i Bravia X3500-serien kommer i fire størrelser mellom 40 og 70 tommer. Alle har støtte for full HD-oppløsning (1920 x 1080p). Den største modellen har bakbelysning basert på røde, grønne og blå LED-er i stedet for den vanlige katodelampen (Cold Cathode Fluorescent Lamp). Dette skal gi bedre fargegjengivelse og et dynamisk kontrastforhold på 25.000:1.

Ifølge Marienborg gjør TV-ene mulig å gjøre opptak av sendingene gjennom en optisk utgang for lyd og en SCART-utgang på baksiden.

Den veiledende prisen starter på 32.000.

Sony skal senere denne uken lansere Bravia W3000, som også skal ha innebygd MPEG4-dekoder.

Sony Bravia KDL-52X3500