ANALYSER

Sony klatrer hos NetCom

Passerte Lumia 800 i august med fersk friluftstelefon.

Sony Xperia Go er den eneste nykommeren i NetComs topp ti-liste for august. Den skal blant annet kunne tåle litt vannsprut.
Sony Xperia Go er den eneste nykommeren i NetComs topp ti-liste for august. Den skal blant annet kunne tåle litt vannsprut. Bilde: Sony
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. sep. 2012 - 13:59

NetCom kommer hver måned med selskapets topp ti-liste over smartmobiler. Nå er tallene for august klare. Det er ikke de helt store forskjellene fra juli-listen – det har ikke skjedd noen bevegelser i topp fem.

På sjetteplass har derimot den eneste nykommeren på listen, etablert seg. Dette er Sonys Xperia Go, en Android-modell som først og fremst kjennetegnes av at den er støv- og vannavstøtende. Dette er også egenskaper som kjennetegner smartmobilen Samsung Galaxy Xcover, som sammen med Nokias Lumia 800 har blitt passert av den nye Sony-modellen.

– Vi vet at været påvirker salget av mobiltelefoner, og vi vet at nordmenn er glade i naturen. Kanskje er det noen av turistforeningens 241.000 medlemmer som har oppdaget allværstelefonen? Det er uansett alltid gledelig når nye telefontyper selger bra, sier Kristian Renaas, salgsdirektør i NetCom, i en pressemelding.

Det er bare små endringer i andelene til de tre ulike smartmobilplattformene som dominerer i smartmobilene som NetCom og selskapets partnere selger i Norge. Android hadde i august 52 prosent markedsandel, iOS 46 prosent, mens Windows Phone ser ut til å ha etablert seg med de resterende to prosentene.

Men denne fordelingen kan endres betydelig utover høsten. Apples neste iPhone kommer trolig i salg i løpet av noen uker. Det pleier å føre til en solid vekst for iOS-andelen, nesten uavhengig av hva den bringer av nyheter.

Windows Phone 8-baserte mobiler ventes derimot ikke i salg før i november. Innen den tid er det ingenting som tyder på at markedsandelen til Windows Phone vil vokse.

Topp ti-listen til NetCom for august ser slik ut. Tallene i parentes er plasseringen i juli:

1. (1) Apple iPhone 4S

2. (2) Samsung Galaxy S III

3. (3) Samsung Galaxy S II

4. (4) Apple iPhone 4

5. (5) HTC One X

6. (-) Sony Xperia Go

7. (7) Nokia Lumia 800

8. (6) Samsung Galaxy Xcover

9. (9) Sony Xperia S

10. (8) HTC One S

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.