BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sony lanserer bærbar PC med GPS

Ved utgangen av måneden, nærmere bestemt 27. november, lanserer Sony sin nye "må ha-dings" for tekno-freaker i friluft: PCG-C2GPS VAIO er den kryptiske betegnelsen på notebook-en som kommer med innebygget GPS-mottaker.

Øystein Kvistad
9. nov. 1999 - 15:09
Sony PCG-C2GPS VAIO.
Sony PCG-C2GPS VAIO.

PCG-C2GPS VAIO, som av grunner du sikkert forstår heretter omtales som "PC-en", kommer med en 8,9-tommers refleksiv LCD-skjerm (ikke bakgrunnsbelyst) som gjør det mulig å lese av skjermen selv i sterkt sollys. Det handler med andre ord om et verktøy som er spesielt konstruert for smårøff behandling utendørs.

Ifølge NikkeiBP veier den nye PC-en beskjedne 960 gram - inklusive standardbatteriet som kan drifte maskina i inntil to og en halv time. Notebook-en kjører en Intel 266 PE MHz Pentium II mobilprosessor, har 64 MB minne, 8,1 GB harddisk, V.90/K56flex faksmodem, USB-port og en skjermoppløsning på 1024x480 punkter (16,77 millioner farger).

Mer spesielt er det imidlertid at maskina kommer med en ferdigmontert GPS-mottaker som hele tiden viser brukerens geografiske posisjon på et kart. GPS-modulen kan kobles fra PC-en og henter da strøm fra et lite AA-batteri. Brukeren kan så senere koble til modulen igjen for å laste inn og analysere posisjonsdataene på PC-en.

Versjon to av Microsoft Windows CE er forhåndsinstallert som operativsystem på PC-en, og Sony opplyser at prisen trolig vil havne rundt 300.000 yen, det vil si i overkant av 22.000 kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.