Sony lanserer Blu-ray-opptaker for PC-en

Sony lanserte denne uken en kompakt, optisk lagringsenhet basert på den mye omtalte Blu-ray-teknologien. Enheten har samme format som en vanlig CD-brenner.

Sony lanserte denne uken en kompakt, optisk lagringsenhet basert på den mye omtalte Blu-ray-teknologien. Enheten har samme format som en vanlig CD-brenner.

Samme uke som Sony skal slippe selskapets første Blu-ray-produkt, den separate opptakeren SonyDrive BDZ-S77, på markedet, annonserer selskapet et tilsvarende produkt for integrasjon i PC-er - BW-F101. Denne enheten er sammen med de nye, innfattede lagringsplatene blitt demonstrert under en konferanse i New York denne uken.

De nye platene vil ha en lagringskapasitet på 23,3 GB per plate. Maksimal overføringshastighet for dagens lesere er 9 MB/s.

    Les også:

Platene ligger inne i en solid, lufttett innfatning for å hindre at støvpartikler kommer i kontakt med overflaten på platene og komponentene i leserenheten. Platene vil komme i både skrivbare og overskrivbare utgaver.

Enheten Sony lanserte denne uken har et Ultra-wide 160 SCSI-grensesnitt og er beregnet for det profesjonelle markedet.

Sony regner med å levere både BW-F101 og platene til OEM-leverandører i løpet av sommeren. Prisen for BW-F101 vil være omtrent 3000 dollar per enhet, mens platene ventes å koste 45 dollar per stykk. I tillegg til OEM-utgaven av den interne brenneren forteller Sony at en ekstern utgave, samt enheter solgt med Sony som varemerke vil komme på markedet i løpet av året.

Men dette er bare første generasjon av teknologien. Sony håper å kunne lansere neste generasjon innen 2005 hvor platene har en lagringskapasitet på 50 GB og en overføringshastighet på 18 MB/s. Denne vil igjen etterfølges av den tredje generasjonen blålaserprodukter med en lagringskapasitet på 100 GB og overføringshastighet på 36 MB/s. Når denne vil bli lansert sier Sony derimot ingenting om.

Til toppen