FORBRUKERTEKNOLOGI

Sony lanserer spillkonsoll med Android-støtte

Leveres med kraftig ARM-prosessor.

Sonys kommende PlayStation Vita lover langt bedre grafikk enn forgjengeren.
Sonys kommende PlayStation Vita lover langt bedre grafikk enn forgjengeren. Bilde: Sony
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. des. 2011 - 14:55

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) kunngjorde i dag lanseringstidspunktet for spillkonsollen PlayStation Vita, som vil erstatte den aldrende PlayStation Portable (PSP).

Mens PSP er utstyrt med to MIPS R4000-baserte brikker som CPU og Medie Engine, skal Vita utstyres med en topp moderne systemetbrikke utstyrt med fire ARM Cortex-A9-kjerner og grafikkprosessoren SGX543MP4+ fra PowerVR, som også har fire kjerner. Dette er knyttet sammen med 512 megabyte RAM og 128 megabyte VRAM.

Grafikkvisningen bør bli langt bedre enn tidligere med den nye 5,0 tommer store OLED multitouch-skjermen, som har fire ganger så mange bildepunkter som skjermen til PSP-modellene.

PlayStation Vita er utstyrt med mye funksjonalitet som kjent fra smartmobiler. Den har innebygd GPS-mottaker, gyroskop, akselerometer, to kameraer, kompass og mikrofon. Enheten støtter WLAN og Bluetooth og kan leveres med 3G-støtte (HSDPA/HSUPA). I tillegg skal PlayStation Vita ha en en berøringsfølsom bakside.

Den kommende spillkonsollen er basert på et eget, spesialtilpasset operativsystem, men skal også brukes sammen med vanlige Android-spill og -applikasjoner, i tillegg til egne spill som bare blir tilgjengelige for enheten. Dette forteller Marius Steen, som er PR-koordinator for Sony PlayStation i Norge.

Steen har ennå ikke fått nøyaktig informasjon om hvordan dette gjøres eller hvor omfattende denne støtten for Android-applikasjoner er, men han forteller at det er knyttet til verktøy som kalles PlayStation Suite.*

PlayStation Vita skal leveres med en applikasjon som gjør det mulig å utveksle informasjon med andre Vita-kontroller som befinner seg i nærheten. I tillegg støtter den «Cross-Play» som gjør det mulig å spille sammen med andre på tvers av plattformer, for eksempel PlayStation 3.

Vita kommer i salg i Norge WiFi- og 3G-utgaver den 22. februar 2012. Hva de norske prisene blir, er ikke oppgitt. Sony har tidligere opplyst at prisene i euro vil være henholdsvis 250 og 300.

*Saken er korrigert. Påstanden om at PS Vita er Android-basert bygget på en misforståelse.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.