BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sony leverer vingeklippet PSX

Sony nye multimediespillmaskin, PSX, som kommer på markedet i Japan om noen få dager, vil ikke være så sprek som først antydet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. des. 2003 - 10:19

For å rekke julehandelen kan det se ut til at Sony har vært nødt til å strippe multimedieutgaven av PlayStation 2, PSX, for en del funksjonalitet. Maskinen skal bli tilgjengelig i japanske butikkhyller den 13. desember.

    Les også:

Fortsatt er enheten utstyrt med spilldelen av PlayStation 2, en harddisk, DVD-opptaker og TV-tuner. Men ifølge BBC News har selskapet nå redusert opptakshastigheten, i tillegg til at en del lyd- og bildeformater - blant annet MP3 - ikke vil støttes.

Opptakshastigheten er blitt redusert fra 24x sanntid til 12x sanntid. Dette betyr ifølge BBC News at å kopiere en time med TV-opptak til en DVD vil ta omtrent fem minutter.

PSX vil heller ikke kunne skrive til eller lese fra DVD-er i DVD+RW-formatet, mens DVD-R og DVD-RW fortsatt støttes. Muligheten for avspilling av CD-er i CD-R-formatet skal også mangle.

Systemet inkluderer ikke noen antenneutgang, noe som betyr at brukere som ønsker å benytte både TV og PSX må bruke en antennesplitter. Enheten skal også mangle nettverksadapter, noe som blant annet gjør at maskinen foreløpig ikke kan benyttes til online-spill.

PSX er dermed ikke lenger det fantasiske multimediemaskinen Sony opprinnelig ga løfter om, selv om selskapet sier at mye av den manglende funksjonaliteten vil bli inkludert som følge av programvareoppdateringer i framtiden.

PSX ventes å komme på markedet i Europa og USA i løpet av 2004. Om det da vil være snakk om disse ribbete utgavene eller maskiner med den funksjonaliteten Sony opprinnelig lovet, er ukjent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.