Sony må starte opp på nytt

Sony selv klarer ikke å lage digitale produkter og starter nå opp et helt nytt selskap for å satse på nytt.

Sony selv klarer ikke å lage digitale produkter og starter nå opp et helt nytt selskap for å satse på nytt.

De store taperne de tre-fire siste årene er de "analoge" elektronikkselskapene. Sony, Philips og en rekke andre japanske produsenter av analoge TVer og musikkutstyr så ikke og klarte ikke å lansere digitale produkter.

Resultatet er at salget av særlig sør-koreanske flat-TVer, Mp3-spillere, PCer generelt og spillmaskiner fyker i været mens salget av tradisjonelle TVer og stereoanlegg kollapser.

Sony kan delvis trøste seg med Playstation-suksessen, men selskapet sa først nylig ja til MP3-filformatet. Nå innrømmer Sony at selskapet, som både produserer elektronikk i Japan og musikk og film i USA, sliter med indre konflikter.

For eksempel fungerer ikke Sonys walkman-spillere i dag sammen med selskapets Sonicstage musikkprogramvare for PC. Selskapet har tidligere jobbet for å skape lukkede og komplette systemer for salg og bruk av innhold - uten å lykkes. Memory Stick-minnebrikkene er et eksempel på forsøk på å lansere bare-Sony-formater.

Sony skal derfor starte opp et helt nytt selskap, skriver Wall Street Journal. Den offisielle lanseringen skal gjøres på Consumer Electronics Show in Las Vegas i January, men lekkasjene er altså allerede ute.

Connect Co. skal det nye selskapet hete. Meningen er å samle mye aktivitet som i dag er spredd over det store Sony-konglomeratet. Det nye selskapet skal både være ansvarlige for å lage maskinvare og tjenester for levering av video og musikk over nettet.

Tidligere har Sony gitt opp sin mobiltelefon-satsning og gått sammen med Ericsson.

Til toppen