Sony må stoppe Playstation-salget

Sony kjemper hard for å holde sine Playstation-maskiner på markedet, etter tap i retten.

Sony kjemper hard for å holde sine Playstation-maskiner på markedet, etter tap i retten.

Sony er i patenttrøbbel med sine Playstation- spillmaskiner. I en rettssak er de ikke bare dømt til å betale 90 millioner dollar i erstatning, men har også fått ordre om å stanse salget av både Playstation2 og dens forgjenger i USA.

Dette vil Sony selvsagt ikke godta uten et slag, og selskapet sier de vil fortsette å selge maskinene mens de anker dommen, melder CNet News.com

Striden handler om bruken av såkalt "force feedback" i håndsettene som brukes til å styre spillet. Denne teknologien gir vibrasjon eller annen fysisk tilbakemelding på ting som skjer i spillet. I retten møter Sony Immersion, et selskapet som ser ut til å ha patent på det meste av teknologi knyttet til slik respons til spilleren.

Microsoft inngikk for to år siden et forlik med Immersion for bruk av slik teknologi i blant annet PC-joysticker. De betalte 26 millioner dollar for å slippe mer problemer.

Sony har vært mindre villge til å betale, men en ble i fjor dømt til å betale 82 millioner dollar. Denne boten er nå utvidet med renter på 8,7 millioner.

I tillegg ga retten Immersion medhold i at Sony må stoppe salg, import og produksjon av Playstation, og betale lisens for maskiner og 47 forskjellige spill solgt i USA, som de mener bryter deres patentrettigheter.

Sony har fått medhold i at denne delen av dommen ikke skal tre i kraft før deres anke er hørt.

Skulle dommen på 90 millioner dolalr bli stående, vil det bety en solid opptur for Immersion. Det er nemlig nesten fire ganger deres årsomsetning, som i fjor endte på 23,8 millioner dollar, melder BBC.

Til toppen