BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Sony må ta drastiske grep

Kan kvitte seg med flere avdelinger.

TV-avdelingen til Sony har lenge vært problematisk. Vil de kvitte seg med den?
TV-avdelingen til Sony har lenge vært problematisk. Vil de kvitte seg med den? Bilde: Sony
14. jan. 2015 - 14:46

Tøffe tider er ikke over hos Sony, selv etter skandalen rundt filmen The Interview, hackerangrepene og andre kontroverser.

Det er tross alt ikke ukjent at selskapet generelt har slitt lenge, selv uten at kyberangrep har vært involvert. Det ene konsekvente lyspunktet det siste året har vært PlayStation 4.

Ifølge Reuters, som har snakket med kilder som kjenner til planene, kan flere drastiske kutt være under planlegging hos selskapets ledelse.

Sony-sjefen Kaz Hirai har ikke lykkes helt med å snu trenden, og det forventes nok et tap i det pågående kvartalet.

Ledelsen skal være klare over at ingen forretninger værer evig, og alle avdelinger hos Sony må være forberedt på at de kan bli solgt til noen andre. Og avdelingene som skal være under vurdering er TV og smartmobiler, mener kildene.

Sony har allerede kvittet seg med sine Vaio-pcer, som nå eies av selskapet Japan Industrial Partners og selges fremdeles på det japanske markedet.

Hirai selv har hintet om at spesielt TV- og mobil-avdelingene vil måtte drives «med forsiktighet». Flere analytikere er imidlertid uenige i at det er nok, og mener at det som trengs er en drastisk overhaling eller regelrett salg av de relevante avdelingene.

På utsiden er Sony selvsikre og viste frem flere nye TVer på CES-messen forrige uke, samtidig som flere Xperia-smartmobiler ventes i tiden fremover. Kaz Hirai sier likevel at det er nettopp PlayStation- og kamera-avdelingene som leverer godt, mens de ikke har hatt like stor suksess med restrukturering av andre områder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.