FORBRUKERTEKNOLOGI

Sony med verdens minste HD-kamera

Videokameraer for konsumentsmarkedet blir stadig mindre. Det er Sony nyeste Handycam et bevis på.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. mai 2007 - 13:24

Sony annonserte denne uken det digitale videokameraet Handycam CX6EK, som selskapet hevder er verdens minste og letteste kamera med støtte for HD-opptak (1080i). Kameraet er også Sonys første som brukes selskapets flashminne-format, Memory Stick, som lagringsmedium. Med høyeste opptakskvalitet rommer en 8 GB minnebrikke omtrent en time med opptak.

Kameraet kan kobles til en TV ved hjelp av en mini-HDMI-kabel. Opptakene kan også spilles av ved hjelp med Playstation 3. Dette vil kreve en oppdatering av spillkonsollen som ikke blir sluppet før til sommeren.

Det nye kameraet benytter AVCHD-formatet og støtter den internasjonale standarden xvYCC, som skal gi realisk fargereproduksjon.

Videokameraet kan også benyttes til å ta stillbilder med oppløsning på inntil 6,1 megapiksler. Brukeren kan også ta stillbilder under videoopptak, men da er oppløsningen begrenset til 4,6 megapiksler. Kameraet har 10x optisk zoom.

Kameraet deler alle opptakene inn i kapitler og lager automatisk miniatyrbilder for hvert av disse. Dessuten opprettes det automatisk sceneindekseringspunkter med intervaller på tre til fem sekunder i hvert kapittel. Dette skal gjøre det enklere å finne fram til spesifikke scener direkte på kameraet.

Sony har også for første gang tatt i bruk «Face Index» i et videokamera. Dette skal gjøre det enklere å søke etter mennesker. Scener som inneholder ansikter blir automatisk identifisert og senere presentert som miniatyrbilder.

I tillegg er det mulig å søke etter scener basert på dato.

Kameraet har en 2,7 tommer stor LCD-skjerm. Det kan utstyres med batterier som gir inntil seks timer kontinuerlig opptak. Uten batterier veier kameraet 370 gram.

Sony Handycam CX6EK skal ifølge Sony komme på markedet i Europa i juli i år. Veiledende pris er 11.990 kroner. Dette inkluderer et minnekort på 4 GB.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.