Sony Music og norsk investor inn i svensk chat

Sony Music Entertainment og det "norske" investeringsselskapet Arts Alliance tar del i den heftige praten rundt den suksessfulle chat-tjenesten Dobedo. Tjenesten har over 400.000 brukere og vant i fjor Sveriges mest ettertraktede Internett-pris.

Sony Music Entertainment og det "norske" investeringsselskapet Arts Alliance tar del i den heftige praten rundt den suksessfulle chat-tjenesten Dobedo. Tjenesten har over 400.000 brukere og vant i fjor Sveriges mest ettertraktede Internett-pris.

Den norske investoren Thomas Høegh startet selskapet Arts Alliance i Storbritannia for et par år siden. Hittil har selskapet investert i nye Internett-tjenester som reiselivstjenesten Lastminute.com og Internett-radioen Spinner.com der også Schibsted var inne en stund.

Nå går Arts Alliance inn i en svensk pratetjeneste som har en egen utgave i Storbritannia. Ifølge en pressemelding fra Dobedo, som er utviklet av det svenske webbyrået Beedo, har tjenesten 300.000 svensker, samt over 100.000 briter i medlemsregisteret.

Art Alliance har hovedkvarter i London (med kontor også i New York) og ligger dermed nære Dobedo geografisk.

- Dobedo har et sterkt konsept og er et veldig spennende selskap med involverte, kompetente og kreative medarbeidere. dobedo har med andre ord det som kreves for å skape et sterkt community på Internett, sier Thomas Høegh i en pressemelding.

Høegh var tidligere med på å starte Firefly, et amerikansk selskap sprunget ut av MIT Media Labs miljø og som har spesialisert seg på community-tjenester på Internett. Og i 1994 var han med å lage åpnings- og avslutningseremonien med Bentein Baardson i forbindelse med OL på Lillehammer.

Thomas er en redersønn som også har fått med broren Leif på internetteventyret.

Dobedos tjeneste er egentlig en en blanding av rollespill, tegnefilm og chat med 26 ansatte som sender tjenester mot svensker, briter og tyskere. Nå blir 50 millioner svenske kroner sprøytet inn i selskapet i en ny emisjon. Mesteparten av millionene kommer fra Arts Alliance.

Men minst like spennende er investeringen fra Sony Music Entertainment. Partene regner med sterke synergier i forhold til unge målgrupper, en lojal kundegruppe på nettet som befinner seg i målgruppen til Sony og aktive nettbrukere.

- Jeg ser egentlig ingen begrensninger for hva Sony og Dobedo kan tilby hverandre. Sony får i Dobedo både et produkt med høykvalitets innhold og en unik eksponeringsplass for lansering av artister og filmer. Og vi får tilgang til ett, for våre brukere, høyinteressant innhold og et verdensomspennde distribusjonssnett, sier Rickard Kylberg som er gründer av chat-tjenesten og administrerende direktør i Dobedo.

I fjor vant Dobedo den gjeveste prisen i den populærer svenske Internettkonkurransen SIME. I tillegg fikk de førsteplass for beste underholdningstjeneste i samme konkurranse. Og samme år ble webbyrået Beedo hedret som beste webbyrå i en kokurranse arrangert av mediebladet Resumé.

Til toppen