MASKINVARE

Sony og TSMC vurderer å bygge brikkefabrikk sammen

Kan stå ferdig i 2024.

Silisiumskive med mikrobrikker fra Intel. Bilde fra 2021.
Silisiumskive med mikrobrikker fra Intel. Bilde fra 2021. Foto: Intel
12. okt. 2021 - 05:00

Brikkemangelen ser ikke ut til å gi seg med det første, og nå melder Engadget at Sony og TSMC vurderer å samarbeide om byggingen av en brikkefabrikk.

Ifølge Engadget er det TSMC som skal være majoritetseier i prosjektet, selv om fabrikken etter sigende skal bygges på en tomt eid av Sony, ikke langt fra deres eksisterende fabrikk for bildebrikker i det vestlige Japan.

Selv om brikkemangelen forventes å være betydelig redusert innen fabrikken kan stå ferdig tidligst i 2024, er det også ventet at behovet for slike brikker vil ha økt tilsvarende innen den tid.

Ting tar tid

Bildelfabrikanten Denso sies å være interessert i prosjektet, antagelig i hovedsak fordi de i årene fremover vil ha et sterkt behov for foto- og sensorbrikker til selvkjørende biler.

En svært stor andel av verdens databrikkeproduksjon ligger i Taiwan, et område som er preget av uroligheter på grunn av forholdet til Kina, i tillegg til tørke og strømmangel som har forsinket produksjonen i det siste.

Å legge fabrikken til Japan kan i så måte sies å være et smart forretningsmessig grep dersom situasjonen i Taiwan skulle forverres i kommende år.

En bekymringsløs Elon Musk danser på et arrangement ved Teslas Model3-fabrikk i Shanghai  i januar 2020, like før covid-pandemien brøt løs. Nå tror han brikkemangelen som pandemien har ført med seg, snart er over.
Les også

Musk: Brikkemangelen vil være over i løpet av neste år

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.