Sony ønsker ingen ny formatkrig

Sony ser på muligheten for å forene lagringsformatet Blu-ray Disc med det konkurrerende HD DVD-formatet.

Sony ser på muligheten for å forene lagringsformatet Blu-ray Disc med det konkurrerende HD DVD-formatet.

I flere år har elektronikkbransjen vært mer eller mindre splittet i synet på hva som bør være neste generasjons lagringsformat for blant annet digital hjemmevideo. HD DVD-formatet, med NEC og Toshiba i spissen, kjemper mot Blu-ray Disc, som blant annet Sony står bak.

Nå viser det seg at Sony kan ha ønsker om å forene de to formatene, før de er kommet skikkelig ut på markedet.

- Stemmen fra konsumentene sier at det er skuffende at det vil være to formater, og vi har ikke helt gitt opp muligheten for integrasjon eller kompromisser, sa Ryoji Chubachi, kommende president for Sony, i en pressekonferanse i slutten av forrige uke. Dette skriver PCWorld.com.

Samsung har allerede annonsert at selskapet vil utvikle produkter som skal støtte både HD DVD og Blu-ray Disc.

Verden har vært vitne til en rekke formatkriger innen elektronikkbransjen. Mest kjent er trolig kampen mellom videokassettformatene VHS, Beta og det mindre kjente Video 2000. Ferskere er kampen mellom DVD+R- og DVD-R-formatene, som endre opp med at nesten alle nye spillere og brennere i dag støtter begge formater - til tross for at dette betyr at royalties må betales til begge parter.

Chubachi uttalelse er ikke den første om at selskapet ser på muligheten for samarbeid med HD DVD-leieren. Allerede januar skal avtroppende president i Sony, Ken Kutaragi, ha sagt at en formatkrig ikke er i offentlighetens interesse, men som selskapets kommende president, regnes Chubachis kommentar med mer tyngde. Chubachi vil erstatte Kutaragi i sjefsstolen i juni i år, men Kutaragi vil fortsatt lede selskapets spilldivisjon.

Til toppen