BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sony-PDA med egenutviklet prosessor

Sony vil i august komme med en Clie lommedatamaskin basert på en helt ny prosessor produsert ved den samme fabrikken som vil produsere prosessorne til Playstation 3.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. juli 2003 - 10:16

Sony annonserte i forrige uke prosessoren Handheld Engine, som vil tas i bruk i den nye Clie PEG-UX50 PDAen som selskapet skal lansere den 9. august i år. I første omgang vil PDA-en bare være tilgjengelig i Japan, men den vil dukke opp i på blant annet det amerikanske markedet i begynnelse av september. Prisen ventes å bli omtrent 700 dollar.

PDA-en vil trolig benytte versjon 5.0 av PalmOS og ha innebygd digitalt kamera med oppløsning på 310.000 piksler, 29 MB dedikert minne for medieinnhold, trådløse tilknytningsmuligheter ved hjelp av Bluetooth- og 802.11b-støtte, samt en fargeskjerm på 480 x 320 piksler.

    Les også:

Prosessoren, som har modellbetegnelsen CXD2230GA, er utviklet av Sony og vil bli produsent ved Sony Computer Entertainments fabrikk i Nagasaki. Prosessoren er laget ved hjelp av 180 nanometers prosessteknologi og skal oppnå lavt effektforbruk ved å benytte variable klokkehastigheter og spenninger.

Ytelsen skal være kraftig nok til å spille av video med jevn hastighet. Prosessoren er ARM-basert, opererer med klokkehastigheter mellom 8 MHz og 123 MHz og interne spenninger mellom 1,2 og 1,6 V. Under avspilling av MPEG4-film vil effektforbruket under visse betingelser være omtrent 270 mW.

Prosessoren vil ha innebygd omtrent 162 kB med SRAM og 8 MB med DRAM.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.