Sony Pictures hacket

Store mengder interne hemmeligheter ser ut til å være lekket.

Sony Pictures hacket
Denne meldingen dukket opp på skjermene til ansatte i Sony Pictures i går. Lenker til fem alternative URL-er for nedlasting av presumtivt samme ZIP-fil er sensurert vekk. Bilde: Sony Rumours

Sony Pictures, en av verdens største produsenter av film og tv-serier, ble i går rammet av et datainnbrudd. En rekke amerikanske medier melder dette.

Det er selskapets interne nettverk som skal være rammet. Ansatte ble mandag morgen møtt av en ny skrivebordsbakgrunn som informerte at de var hacket.

Bildet viser et skjelett med hodeskalle på sort bakgrunn, samt advarsel fra en gruppe som kaller seg GOP om at «dette er bare begynnelsen», ifølge nettstedet Deadline som først skrev om hendelsen.

«Vi har sikret oss alle deres interne data, inkludert hemmelighetene deres. Hvis dere ikke adlyder, blir dette avslørt for verden», lyder trusselen.

Bloomberg utdyper at angrepet er utført av en gruppe kalt "Guardians of Peace". Hva de stiller som krav for ikke å røpe angivelige bedriftshemmeligheter er ikke kjent, men det fremstår som utpressing.

Stjålne data og filer ser ut til å ha blitt lekket.

Hvis vi skal dømme ut fra en lengre tråd på Reddit.com dreier det seg om en zip-fil på 207 megabyte eller rundt 1 gigabyte ukomprimert.

Det rapporteres om at arkivet består av en svært stor mengde dokumenter, både regneark relatert til økonomi også for 2015, samt det som fremstår som dokumenter om film- eller tv-produksjoner.

Offline

Ansatte i filmstudioet ble mandag instruert om å skru av pc-ene sine, samt deaktivere trådløst samband på alle mobile enheter. En kilde i Sony Pictures oppgir at situasjonen kan «ta alt fra én dag til opptil tre uker å løse», skriver Variety.

Kontorene i Los Angelsen og New York er blant de som er berørt. Mandag fikk alle ansatte forlate arbeidsplassene sine for å jobbe hjemmefra, sier en kilde til The Next Web.

– En enkelt server ble kompromittert. Angrepet ble spredt videre derfra, sier en Sony-kilde til nettstedet.

Offisielt har Sony foreløpig sagt svært lite, men talspersoner bekrefter at de etterforsker en IT-hendelse.

    Les også:

Les mer om: