Sony planlegger digital walkman

Sony arbeider med å lage en digital walkman der musikkfilene lagres på en minnebrikke, men Sonys konkurrent til Diamonds Rio-spiller skal bruke et kopibeskyttet system.

Sony arbeider med å lage en digital walkman der musikkfilene lagres på en minnebrikke, men Sonys konkurrent til Diamonds Rio-spiller skal bruke et kopibeskyttet system.

Sony og de andre store produsentene av hjemmeelektronikk arbeider frentisk for å finne det neste "må-ha"-produktet nå som salget av cd-spiller og andre komponenter har flatet ut. I et forsøk på å skape en ny slager, har Sony gått tilbake til sin kjente Walkman for å lage en moderne, digital versjon.

Dermed tar Sony opp konkurransen med Diamond og deres Rio, en lommespiller for MP3-filer. Diamond har vært hardt kritisert for sin spiller fordi MP3 stort sett brukes til å distribuere og spille piratkopiert musikk.

Sony skal basere sin nye Walkmann på "minnepinner", en pinneformet minnebrikke-kassett som selskapet har laget for digitale kamera, skriver amerikanske Industry Standard. Meningen er at brukere skal laste ned musikk over Internett og flyte over de ønskede sangene til den digital walkmannen med en kabel. Spilleren har ingen bevegelige deler og bruker derfor mindre batteri enn dagens kassettspillere.

Sony selger i dag minnepinner med 4-32 MBs kapasitet, og planlegger en 64 MB-versjon. Brukere vil dermed kunne lagre musikk og bytte pinner som kassetter. Men billig blir det ikke - I Japan koster en 16 MB pinne i overkant av 500 kroner. Diamonds Rio-spiller lar deg ikke bytte minnebrikke og lagrer bare en time med MP3-musikk.

Med kompresjon mener Sony at de kan lagre to timers musikk på en 64 MBs pinne, men selskapet har foreløpig ikke valgt formatet de skal bruke. En rekke dataselskaper, blant annet Microsoft og IBM jobber på forespørsel fra musikkindustrien med å lage et kopibeskyttet lagringsformat. I tillegg har Sony også laget et eget system mot piratkopiering de kaller Magicgate.

Sony har ikke sagt noe om pris, men i USA koster Diamonds Rios-spiller rundt 1500 kroner.

Til toppen